Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου το ΝΑΤΟ, διαδίδει ψευδείς πληροφορίες των ΗΠΑ - Να σταματήσει άμεσα τις παρεμβάσεις στην Ασία

Κίνα: Κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου το ΝΑΤΟ, διαδίδει ψευδείς πληροφορίες των ΗΠΑ - Να σταματήσει άμεσα τις παρεμβάσεις στην Ασία

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου» και ζήτησε από τη συμμαχία να μην αναμειγνύεται στις ασιατικές υποθέσεις, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Lin Jian, όπως ανέφεραν οι Financial Times.
Αυτό έρχεται μετά τη δήλωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που χαρακτήρισε την Κίνα ως «αποφασιστικό υποστηρικτή» του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Lin Jian περιέγραψε αυτές τις κατηγορίες ως «προκατειλημμένες, συκοφαντικές και προκλητικές».
«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ, σπιλώνοντας ανοιχτά την Κίνα, σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και υπονομεύοντας την σινο-ευρωπαϊκή συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Προέτρεψε το ΝΑΤΟ να απόσχει από την αύξηση των δραστηριοτήτων του στην Ασία.
«Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να τονίζει τη σύνδεση μεταξύ της ευρωπαϊκής ασφάλειας και της περιφερειακής ασφάλειας Ασίας - Ειρηνικού.
Καλούμε το ΝΑΤΟ να παραμείνει εντός του ρόλου του στην περιφερειακή αμυντική οργάνωση στον Βόρειο Ατλαντικό.
Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να διαταράσσει την ειρήνη και της σταθερότητας στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού ή ένα όργανο που χρησιμοποιείται από ορισμένες μεγάλες δυνάμεις για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης