Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Orban αλλάζει τα δεδομένα για ειρήνη στην Ουκρανία - Κλείδωσε η συνάντηση με τον Trump στη Florida

Ο Orban αλλάζει τα δεδομένα για ειρήνη στην Ουκρανία - Κλείδωσε η συνάντηση με τον Trump στη Florida
Αμήχανη η Δύση για τις διπλωματικές πρωτοβουλίες του Orban για ειρήνη
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban θα συναντηθούν την Πέμπτη 11/7 μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση του Orban με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα, επιβεβαίωσαν στο Politico πηγές και από τις δύο πλευρές που γνωρίζουν
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ιδιωτικό κλαμπ και θέρετρο του πρώην προέδρου στο Mar-a-lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τόνισαν αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο Trump και ο Orban διατηρούν στενές σχέσεις εδώ και χρόνια, καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός υπήρξε αγαπημένος ξένος ηγέτης μεταξύ των συντηρητικών και ... της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.
Επισημαίνεται ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ στο Μαρ-α-Λάγκο αυτή την άνοιξη, λίγο αφότου έδωσε κι επίσημα την υποστήριξή του στην προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός μίλησε επίσης στο CPAC και στο Heritage Foundation και επισκέφτηκε τον Trump στο άλλο κλαμπ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ.

Αμήχανη η Δύση μπροστά στις διπλωματικές πρωτοβουλίες του Orban για ειρήνη

Όμως, ενώ ο Orbán έχει κερδίσει τις συμπάθειες τόσο του Trump όσο και της δεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συναντήσεις του με τον Putin και άλλους ηγέτες έχουν εγείρει ανησυχίες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ έχουν επικριθεί εντόνως από την κυβέρνηση Biden.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία David Presman επέκρινε πρόσφατα τον ηγέτη της Ουγγαρίας, λέγοντας ότι κανένας άλλος σύμμαχος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει τόσο «φανερά και ανερυθρίαστα» εκστρατεία υπέρ του τον Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.
Αυτή την εβδομάδα, ο Orban αποθέωσε τον Trump σε συνέντευξή του ως τον «άνθρωπος της ειρήνης» και προέβλεψε ότι υπάρχει «πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα» ο Biden να μην κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ.
Τα νέα περί της συνάντησής τους μεταδόθηκαν αρχικά από το Bloomberg.
Η συνάντηση με τον Trump είναι η τελευταία από μια σειρά συναντήσεων που δρομολόγησε ο Ούγγρος ηγέτης αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ουγγαρία, εν μέσω της αποστολής της να φέρει «ειρήνη» στην Ουκρανία.
Στις συναντήσεις του με τον Putin, τον Zelensky της Ουκρανίας και τον Κινέζο Xi, ο Orban προσπάθησε να διαπραγματευτεί όρους για ειρήνη στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που οι Ευρωπαίοι θεώρησαν ως κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Βουδαπέστης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης