Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζουν τα drones της Hezbollah τους στρατιώτες του Ισραήλ – Άλλος ένας νεκρός στο όνομα της εκδίκησης που ξεκίνησε η οργάνωση

Θερίζουν τα drones της Hezbollah τους στρατιώτες του Ισραήλ – Άλλος ένας νεκρός στο όνομα της εκδίκησης που ξεκίνησε η οργάνωση
Σύμφωνα με δήλωση του IDF τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο
Σχετικά Άρθρα
Ένας στρατιώτης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) τραυματίστηκε στις 10 Ιουλίου όταν η Hezbollah εκτόξευσε μια «μοίρα» droneς αυτοκτονίας στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.
Τα drones στόχευσαν το αρχηγείο του συντάγματος πυροβολικού της 210ης Μεραρχίας στους στρατώνες Yarden, ανέφερε η Hezbollah σε δήλωση, σημειώνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στη δολοφονία ενός από τους ανώτερους διοικητές της, πρώην σωματοφύλακα του Γενικού Γραμματέα της ομάδας.
Σύμφωνα με δήλωση του IDF, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στην επίθεση και προσέκρουσαν κοντά στον κόμβο Beit Hamikdash στο Γκολάν.
Ο στρατός είπε ότι διερευνά γιατί δεν ήχησαν προειδοποιητικές σειρήνες και γιατί απέτυχε να αναχαιτίσει τα drones.
Η επίθεση ήταν μία από τις τέσσερις που εξαπέλυσε η Hezbollah κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άλλες τρεις επιθέσεις είδαν την ομάδα να εκτοξεύει ένα μπαράζ ρουκετών σε άλλη θέση πυροβολικού του IDF στην περιοχή al-Zaoura στο Γκολάν, στοχεύοντας ένα κτίριο που κατείχαν ισραηλινά στρατεύματα στον οικισμό Shtula και βομβαρδίζοντας μια στρατιωτική συγκέντρωση μεταξύ των τοποθεσιών του al-Samqa και του al-Ramtha.
Επιπλέον, τα Military Media της ομάδας δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν πρόσφατες επιδρομές με κατευθυνόμενους πυραύλους στον οικισμό Admit και στις συνοριακές τοποθεσίες Hadib Yaren και Birkat Richa.
Σε απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι έπληξε στόχους της Hezbollah στις πόλεις Tayr Harfa, Taybeh, Ayta al-Shaab, Rab al-Thaathine, Odaisseh, Ramyeh και Khiam του νότιου Λιβάνου.
Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν θύματα από λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης