Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ήττας από Αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ: Η χρήση των F-16 από την Ουκρανία δεν θα αλλάξει τη μοίρα του πολέμου

Παραδοχή ήττας από Αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ: Η χρήση των F-16 από την Ουκρανία δεν θα αλλάξει τη μοίρα του πολέμου
«Οι Ρώσοι δεν είναι καθόλου ηλίθιοι και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν κάτι που αποτελεί απειλή», επεσήμανε ο ναύαρχος
Τα μαχητικά F-16 που οι δυτικές χώρες θα μεταφέρουν σύντομα στην Ουκρανία δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν δραματικά την πορεία της σύγκρουσης του Κιέβου με τις ρωσικές δυνάμεις, παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Rob Bauer σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό είναι ένα θαυματουργό όπλο που θα αλλάξει την πορεία του πολέμου μετά την άφιξή του, τότε θα πρέπει να απογοητεύσω αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε με νόημα.
Ο Bauer εξέφρασε την άποψη ότι τα ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια θα γίνουν ακόμη πιο σημαντικός στόχος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την εμφάνιση των F-16 στο οπλοστάσιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Οι Ρώσοι δεν είναι καθόλου ηλίθιοι και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν κάτι που αποτελεί απειλή», επεσήμανε ο ναύαρχος.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει «άλλους χώρους προσγείωσης» για δυτικά μαχητικά, όπως αυτοκινητόδρομους.
Πάντως, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν απάντησε στο ερώτημα εάν η Ουκρανία θα λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει F-16 για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία.
Σημείωσε ότι αυτό το θέμα θα πρέπει να αποφασιστεί από τις χώρες που παρέχουν στην Ουκρανία αεροσκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης