Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αδιανόητη κίνηση από Microsoft: Διακόπτει την επικοινωνία των Παλαιστινίων με τους συγγενείς τους στο εξωτερικό

Αδιανόητη κίνηση από Microsoft: Διακόπτει την επικοινωνία των Παλαιστινίων με τους συγγενείς τους στο εξωτερικό
Η εταιρεία διέκοψε την πρόσβαση στο Skype για τους Παλαιστινίους του εξωτερικού
Οι Παλαιστίνιοι της διασποράς εγκαλούν τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft ότι έκλεισε τους λογαριασμούς email τους χωρίς προειδοποίηση, αποκόπτοντάς τους από κομβικές διαδικτυακές υπηρεσίες, αναφέρει το BBC.
Λένε ότι η απόφαση τους εμπόδισε επίσης να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα βιντεοκλήσεων Skype, την οποία κατέχει η Microsoft, για να επικοινωνήσουν με συγγενείς στη Γάζα.
Από την πλευρά της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι εν λόγω χρήστες παραβίασαν τους όρους παροχής υπηρεσιών της.
Αρνήθηκε, επίσης, ότι απέκλεισε χρήστες ή κλήσεις τους με βάση την περιοχή.
Σημειωτέον, ότι το Skype παραμένει ένα προσιτό εργαλείο επικοινωνίας με ανθρώπους στη Γάζα, όπου οι διεθνείς κλήσεις είναι αναξιόπιστες και ακριβές.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Meta - η μητρική εταιρεία των πλατφορμών Facebook και Instagram - δήλωσε ότι θα αρχίσει να αφαιρεί αναρτήσεις που στοχεύουν τους «σιωνιστές», όταν ο όρος χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε Εβραίους και Ισραηλινούς...
Η ενημέρωση της πολιτικής του Meta έρχεται καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
Η εταιρεία κοινωνικών μέσων έχει επικριθεί εδώ και χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται περιεχόμενο που αφορά τη Μέση Ανατολή.
Αυτή η κριτική ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την έναρξη του πολέμου, με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα να την κατηγορούν για λογοκρισία στο περιεχόμενο που υποστηρίζει τους Παλαιστινίους στο Facebook και το Instagram.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης