Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Μοναδικός υπεύθυνος ο Netanyahu για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων

Hamas: Μοναδικός υπεύθυνος ο Netanyahu για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων
Ο αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης τόνισε ότι ο Netanyahu δέχεται αφόρητες πιέσεις από την ακροδεξιά κυβέρνησή του
Ο Husam Badran, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas, διαμηνύει πως «είναι προφανές» σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για Γάζα ότι ο Netanyahu είναι «προσωπικά υπεύθυνος» για τη διακοπή των τρεχουσών συνομιλιών και των προηγούμενων γύρων λόγω προσωπικών φιλοδοξιών.
Επίσης, στη δήλωση που παραχώρησε στο Al Jazeera, ο αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης τόνισε ότι, εκτός των παραπάνω, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δέχεται και αφόρητες πιέσεις από την ακροδεξιά κυβέρνησή του.
Ο Badran ισχυρίστηκε ότι αν και η Hamas υιοθέτησε μια εποικοδομητική προσέγγιση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «δεν έχει δείξει πραγματική θετικότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση».
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Netanyahu προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην οργάνωση, αλλά ότι οι μεσολαβητές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, γνώριζαν ότι ο ίδιος «εμποδίζει οποιαδήποτε συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης