Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινά όπλα, σχεδιασμένα για σκάγια διασποράς, προκαλούν μη αναστρέψιμη εσωτερική βλάβη – Μεταξύ των τραυματιών και παιδιά

Ισραηλινά όπλα, σχεδιασμένα για σκάγια διασποράς, προκαλούν μη αναστρέψιμη εσωτερική βλάβη – Μεταξύ των τραυματιών και παιδιά

Ισραηλινά όπλα σχεδιασμένα για να προκαλούν τη μέγιστη ζημιά

Σχετικά Άρθρα
Χειρουργοί που προσφέρθηκαν εθελοντικά στη Γάζα ανέφεραν καταστροφικούς τραυματισμούς σε παιδιά που προκλήθηκαν από όπλα ισραηλινής κατασκευής που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν τη διασπορά των θραυσμάτων, με αποτέλεσμα σοβαρές απώλειες, σύμφωνα με τον Guardian.
Οι γιατροί στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας και στο Νοσοκομείο al Aqsa περιέγραψαν ότι έκαναν πολυάριθμες επεμβάσεις σε παιδιά που τραυματίστηκαν από μικροσκοπικά θραύσματα σκαγιών, τα οποία συχνά αφήνουν ελάχιστα ορατά σημεία εισόδου, αλλά προκαλούν εκτεταμένες εσωτερικές βλάβες.
Αυτά τα όπλα, λένε, φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα για να αυξήσουν τον αριθμό των θυμάτων, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Πάνω από 60 πτώματα ανασύρθηκαν από κάτω από τα ερείπια στην πόλη της Γάζας

Οι Παλαιστίνιοι γιατροί ανέσυραν περισσότερα από 60 πτώματα κάτω από τα ερείπια στη συνοικία Shejaiya στην πόλη της Γάζας μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή, ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/7/2024) η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.
«Δεκάδες πτώματα εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια στη γειτονιά», είπε ο εκπρόσωπος Mahmoud Basal σε συνέντευξη Τύπου.
Είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν περισσότερο από το 85% των κατοικιών στη γειτονιά.
«Η Shejaiya έχει γίνει μια περιοχή καταστροφής που δεν είναι κατάλληλη για κατοίκηση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης