Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όλοι κάνουμε... lapsus», δικαιολογούν Scholz και Macron τον πρόεδρο Biden, για την νέα, επική γκάφα

«Όλοι κάνουμε... lapsus», δικαιολογούν Scholz και Macron τον πρόεδρο Biden, για την νέα, επική γκάφα
«Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε ο κ. Scholz, ερωτηθείς για την γκάφα του κ. Biden
Ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz υπερασπίστηκε αργά την Πέμπτη 11/7 τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, που προσφώνησε κατά λάθος τον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky ως «πρόεδρο Putin», προτού επιστρέψει στο μικρόφωνο και διορθώσει τον εαυτό του στη σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον.
«Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε ο κ. Scholz, ερωτηθείς για την γκάφα του κ. Biden από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου.
«Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε ένα πράγμα απ’ όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγάλη σαφήνεια στην ομιλία του», πρόσθεσε.

Emmanuel Macron: «Όλοι κάνουμε lapsus»

Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron διαβεβαίωσε από πλευράς του στην Ουάσιγκτον ότι ο αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος δέχεται έντονη πίεση να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του φάνηκε να έχει απόλυτο «έλεγχο», να είναι «ακριβής» στους φακέλους που συζητήθηκαν, τους οποίους «γνωρίζει καλά».
«Όλοι μας κάνουμε lapsus», φραστικά λάθη, διαβεβαίωσε ο κ. Macron τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου, σχολιάζοντας τη γκάφα που διέπραξε νωρίτερα ο 81χρονος κ. Biden, 81, προτού σπεύσει να διορθώσει τον εαυτό του.
«Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο.
Θα ζητούσα την επιείκειά σας», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης