Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για συνάντηση με Putin: Δεν είμαι έτοιμος αν δεν αλλάξει στάση - Θα του μιλούσα, αν με καλούσε

Biden για συνάντηση με Putin: Δεν είμαι έτοιμος αν δεν αλλάξει στάση - Θα του μιλούσα, αν με καλούσε
Εάν η Ρωσία πετύχει στην Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί υποστήριξε ο Αμερικάνος πρόεδρος
Δεν είμαι έτοιμος για μια συνάντηση με τον πρόεδρο Putin, εάν δεν αλλάξει τη σημερινή του στάση υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης τους, από την οποία, όπως είπε, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα όφελος.
«Δεν έχω κανένα επιτακτικό λόγο να μιλήσω με τον Putin αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Biden, υποστηρίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πρόθυμος να κάνει λίγα όσον αφορά την αλλαγή της συμπεριφοράς του».
«Δεν υπάρχει παγκόσμιος ηγέτης, τον οποίο δεν θα ήμουν διατεθειμένος να αντιμετωπίσω.
Αλλά το ερώτημα είναι αν ο Putin είναι έτοιμος να μιλήσει.
Εγώ δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Putin, τουλάχιστον έως ότου είναι έτοιμος να αλλάξει τη συμπεριφορά του» διεμήνυσε ο Biden, ο οποίος εκτίμησε ότι «θεμελιώδεις αλλαγές στη Ρωσία είναι απίθανες σε βραχυπρόθεσμο διάστημα».
Μάλιστα ο Biden υποστήριξε πως «εάν η Ρωσία τα καταφέρει στην Ουκρανία, τότε δεν θα σταματήσει εκεί».

Αν με καλέσει θα του μιλήσω

Ερωτηθείς για το εάν θα μιλούσε στον Ρώσο πρόεδρο, εφόσον εκείνος τον καλούσε, ο Biden απάντησε θετικά.
«Θα ήμουν πρόθυμος να μιλήσω με οποιονδήποτε ηγέτη θέλει να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένου και του Putin, αν με καλούσε και εξέφραζε την επιθυμία να μιλήσει.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου επικοινωνίας με τον Putin, προσπάθησα να τον εμπλέξω σε μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων στο διάστημα» είπε ο Biden χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε έγινε αυτή η συνομιλία.
Σημειώνεται πως ο Putin έχει πει δημόσια ότι συνομίλησε με τον Biden στις 21 Φεβρουαρίου του 2022 σχετικά με τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης