Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ διακηρύσσει το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Το ΝΑΤΟ διακηρύσσει το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη
Όπως σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, η σύνοδος κορυφής της Ουάσιγκτον έδειξε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «έχουν μπει αμετάκλητα στον δρόμο της αντιπαράθεσης και της υλικής προετοιμασίας για πόλεμο».
Το ΝΑΤΟ διακηρύσσει το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη, είτε υπό το πρόσχημα των συμφερόντων της δημοκρατίας είτε του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov, συνοψίζοντας τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας που ολοκληρώθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα.
«Τα κράτη του «χρυσού δισεκατομμυρίου» θέλουν να τα κρατήσουν όλα και να ρουφήξουν το ζουμί από όλες τις περιοχές του κόσμου.
Για χάρη της επιβολής των νεοαποικιακών τάξεων, η Βορειοατλαντική Συμμαχία διακηρύσσει ουσιαστικά το δικαίωμα χρήσης βίας οπουδήποτε στον πλανήτη είτε με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είτε της καταπολέμησης της τρομοκρατίας», είπε ο Anatoly Antonov.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, η σύνοδος κορυφής της Ουάσιγκτον έδειξε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «έχουν μπει αμετάκλητα στον δρόμο της αντιπαράθεσης και της υλικής προετοιμασίας για πόλεμο».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους κινητοποιούν τους μέγιστους πόρους για να διατηρήσουν την ηγεμονία τους που καταρρέει», είπε ο πρέσβης.
Σύμφωνα με τον Anatoly Antonov, ορισμένες νηφάλιες σκέψεις που εκφράστηκαν στη σύνοδο κορυφής υπέρ μιας πολιτικής και διπλωματικής διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης «μπουκώθηκαν» με ρωσοφοβική ρητορική.
Μετά τα αποτελέσματα του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, οι δυτικές χώρες επιβεβαίωσαν ότι θα απευθύνουν πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στη συμμαχία όταν οι σύμμαχοι καταλήξουν σε συμφωνία και όταν το Κίεβο εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις…
Η Ουκρανία θεωρητικά θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – λέμε θεωρητικά γιατί αυτό δεν θα συμβεί ποτέ – το 2034 ή 2035.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμφώνησε επίσης να διαθέσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία μόνο για το 2025.

Νέα ζητήματα θα συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής στην Ολλανδία τον Ιούνιο του 2025.

Επιπλέον, το στρατιωτικό μπλοκ θα διαβουλεύεται για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας της Ουκρανίας.
Το κείμενο της κοινής δήλωσης των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αναφέρει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία απαίτησε από ολόκληρο τον κόσμο να μην παρέχει υποστήριξη στη Ρωσία στην ουκρανική σύγκρουση. Το έγγραφο περιέχει επίσης μια ρήτρα για το μέλλον της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Λέει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο στην αμετάκλητη πορεία του προς την πλήρη ευρωατλαντική ενοποίηση, κάτι που συνεπάγεται την ένταξη στον οργανισμό.
Η συμμαχία υποστήριξε επίσης την επέκταση της επιρροής στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα .
Όπως τόνισε η Ρωσία, η δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι υποστηρικτές της ειρήνης και του διαλόγου για την Ουκρανία.
Η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης