Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ruben Breckelmans (Ολλανδός ΥΠΑΜ): Συζητούμε με την Ουκρανία πως τα F-16 θα χτυπούν Ρωσικούς στόχους

Ruben Breckelmans (Ολλανδός ΥΠΑΜ): Συζητούμε με την Ουκρανία πως τα F-16 θα χτυπούν Ρωσικούς στόχους
Σύμφωνα με κοινή δήλωση των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ολλανδίας και της Δανίας, θα προμηθεύουν τις μοίρες αυτών των αεροσκαφών και θα βοηθήσουν στη συντήρηση, τον οπλισμό και την εκπαίδευση πιλότων.
Οι χώρες που παρείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία διαπραγματεύονται τη χρήση τους για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, υποστηρίζει η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τον Ολλανδό υπουργό Άμυνας Ruben Breckelmans.
«Οι δυνατότητες χρήσης αυτών των πυρομαχικών (με τα οποία είναι οπλισμένα τα μαχητικά αεροσκάφη) συζητούνται επί του παρόντος»
Ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είπε ότι η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της είχαν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο καθεστώς του Κιέβου.

Επιπλέον, σύμφωνα με κοινή δήλωση των ηγετών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ολλανδίας και της Δανίας, θα προμηθεύουν τις μοίρες αυτών των αεροσκαφών και θα βοηθήσουν στη συντήρηση, τον οπλισμό και την εκπαίδευση πιλότων.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ολλανδός πρωθυπουργός είπε στον Zelensky στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ότι δεν θα επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των F-16.
Ο πρώην επικεφαλής του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας Kaisa Ollongren είπε ότι το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Adja Lyabib, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παράδοση 30 τέτοιων μαχητών στο καθεστώς του Κιέβου έως το 2028, ενώ το πρώτο θα παραδοθεί έως τέλος 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης