Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,27% - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +1,27%  - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο
Την Πέμπτη, ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 3% ετησίως, από 3,3% τον Μάιο
Ισχυρά ανοδικές κινήσεις σημειώθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 1,27%, στις 18.769 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,36%, στις 8.252 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.724 μον. με άνοδο 1,27%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.580 μον. με κέρδη 0,76%.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% στο Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World Index των παγκόσμιων μετοχών σημείωνε πτώση. Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών σημείωσαν άνοδο 0,95% με επικεφαλής την Ericsson, η οποία σημείωσε άλμα 8% μετά την ανακοίνωση μικρότερης μείωσης των εσόδων από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.
Ωστόσο, οι τεχνολογικές μετοχές ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, υποχωρώντας κατά 0,3% μετά από μια ασταθή συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές περιστράφηκαν από τους "Magnificent 7" προς την υπόλοιπη αγορά.
Οι αντιδράσεις για τις ιστορικές εκλογές στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο κυριάρχησαν στην αρχή της εβδομάδας, αλλά η προσοχή μεταφέρθηκε σε μια πληθώρα στοιχείων για τον πληθωρισμό.
Την Πέμπτη, ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο 3% ετησίως, από 3,3% τον Μάιο.
Σε συνδυασμό με τα "μετριοπαθώς ήπια" σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οι αγορές τιμολογούν πιθανότητα άνω του 90% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου, με άλλη μία πριν από το τέλος του έτους.
Τα στοιχεία θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ την Παρασκευή, ενώ θα ανακοινωθούν επίσης οι μετρήσεις του γερμανικού, γαλλικού και ιταλικού πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης