Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (πρώην CIA): «Μαύρη τρύπα» η Ουκρανία όπλων, δολαρίων, στρατιωτών - Καταδικασμένη εξ'αρχής, κάθε βοήθεια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ

Ritter (πρώην CIA): «Μαύρη τρύπα» η Ουκρανία όπλων, δολαρίων, στρατιωτών - Καταδικασμένη εξ'αρχής, κάθε βοήθεια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ
Η Ουκρανία είναι κυριολεκτικά ένας ανοιχτός στόχος για τη Ρωσία να την διαλύσει όπως... κρίνει καλύτερα, είπε ο Ritter γιατί είναι σε θέση να εξαλείψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται στο καθεστώς του Κιέβου, ειδικά την αεράμυνα, με ρυθμό «πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η Δύση μπορεί να αναπληρώσει ακόμη και τα δικά της αποθέματα»
Ανεξάρτητα από το πόσα και τι είδους συστήματα αεράμυνας σκοπεύει να δωρίσει το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία θα τα διαλύσει γιατί η βιασύνη, η προχειρότητα και η ιδιοτέλεια των συμμάχων αφήνουν κατά μέρος βασικές προδιαγραφές που χρειάζονται αυτά τα όπλα για να λειτουργήσουν, που δεν αντιμετωπίζει η Ρωσία, στην επιδίωξη των στρατιωτικών της στόχων, με αποτέλεσμα να γίνεται «μαύρη τρύπα» όπλων, χρημάτων, στρατιωτών.
Η τροφοδοσία του συνεχιζόμενου πολέμου proxy στην Ουκρανία θα οδηγήσει την Δύση να μετρά τα εξαντλημένα αποθέματα των δικών της συστημάτων αεράμυνας.
Η Ρωσία είναι σε θέση να εξαλείψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που παρέχεται στο καθεστώς του Κιέβου, ειδικά την αεράμυνα, με ρυθμό «πολύ μεγαλύτερο από ό,τι η Δύση μπορεί να αναπληρώσει ακόμη και τα δικά της αποθέματα», δήλωσε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών θαλάσσιων πληροφοριών Scott ​​Ritter.
«Αυτή είναι μια χαμένη εξίσωση.
Και χωρίς αεροπορική άμυνα, η Ουκρανία είναι κυριολεκτικά ένας ανοιχτός στόχος για τη Ρωσία να την διαλύσει όπως κρίνει καλύτερα», είπε ο Ritter.
Την ημέρα έναρξης της πρόσφατης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία πέντε νέα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας και δεκάδες μικρότερες, στρατηγικές αντιαεροπορικά συστήματα τον επόμενο χρόνο.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την έναρξη της συνόδου, ο Biden είπε ότι για να δωρίσουν τα συστήματα Patriot, οι ΗΠΑ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Η ανακοίνωση ήρθε δύο ημέρες μετά την επίθεση με πυραύλους σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, με το νεοναζιστικό καθεστώς υπό τον Zelensky και τους δυτικούς συμμάχους του να κατηγορούν αβάσιμα τη Ρωσία ότι στόχευσε το κτίριο.
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν στο Κίεβο επιβεβαιώνουν ότι ένα κτίριο στο έδαφος του νοσοκομείου Okhmatdet χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από το δυτικό σύστημα αεράμυνας NASAMS κατά τη διάρκεια μιας ρωσικής επίθεσης σε στρατιωτικούς στόχους στο Κίεβο, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο συνέδεσε τις κατηγορίες του καθεστώτος του Κιέβου με την τότε επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα συζητηθεί η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας μεταξύ άλλων θεμάτων και οι νέες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο.
Πράγματι, η έγκαιρη ανακοίνωση από την Ουάσιγκτον έρχεται καθώς η Ουκρανία φαίνεται να έχει «ιδιαίτερη επιθυμία» για το σύστημα αεράμυνας Patriot, σημείωσε ο Ritter, αλλά «θα πάρει ό,τι μπορεί».
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των θαλάσσιων πληροφοριών, ακόμη και όταν η Ουκρανία αποκτήσει την υποσχεθείσα αεράμυνα, θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα με την ανακατασκευή μιας ολοκληρωμένης ομπρέλας αεράμυνας.
Όταν η Ουκρανία αρχικά είχε εφοδιαστεί με τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ όπως τα Patriots, NASAM, IRIS-T, French (SAMP/T) Mamba - είχαν μια ομπρέλα αεράμυνας της Σοβιετικής εποχής που αποτελούνταν κυρίως από το σύστημα αεράμυνας S-300 , τα Buk κ.ά., εξήγησε.

Ωστόσο, στους μήνες της σύγκρουσης  αυτή η ομπρέλα αεράμυνας διαλύθηκε, υπογράμμισε ο Ritter, προσθέτοντας:

«Και όταν η Ουκρανία εισάγει τα συστήματα αεράμυνας της, το κάνει με έναν πολύ πρόχειρο, τυχαίο τρόπο, σε βαθμό επιπολαιότητας και προχειρότητας.
Δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν.
Αυτό απαιτεί κόλπα, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση ραντάρ, εκτόξευση πυραύλων πριν πραγματοποιηθεί το κλείδωμα του ραντάρ.
Είναι ένας πολύ αναποτελεσματικός τρόπος χρήσης συστημάτων αεράμυνας.
Και επειδή η Ρωσία είναι σε θέση να τοποθετήσει μια ομπρέλα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης πάνω από την Ουκρανία, κάθε φορά που η Ουκρανία χρησιμοποιεί αεράμυνα, ανιχνεύεται».
Δεδομένου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε θέση να εντοπίσουν και να καταστρέψουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα συστήματα, το Κίεβο βρίσκεται σε «έναν από αυτούς τους φαύλους κύκλους όπου απλά δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα οπλικά συστήματα για να επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει την ομπρέλα αεράμυνας που χρειάζεται», παρατήρησε. ο ειδικός.
«Αυτή είναι μια από τις επιζήμιες συνέπειες του φθοροποιού πολέμου που διεξάγεται σήμερα στην Ουκρανία...
Και είναι ένα από τα ζητήματα που αυτή η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να επιλύσει υπέρ της Ουκρανίας.
Πράγματι, κανένα ζήτημα δεν έχει επιλυθεί υπέρ της Ουκρανίας.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα του ΝΑΤΟ σήμερα», κατέληξε ο Scott Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης