Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ… ο μόνος νικητής - Σχεδιάζουν ο πόλεμος στην Ουκρανία να γίνει… αναμέτρηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας

Οι ΗΠΑ… ο μόνος νικητής - Σχεδιάζουν ο πόλεμος στην Ουκρανία να γίνει… αναμέτρηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας
Ουκρανία και Ρωσία είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι της μεταξύ τους στρατιωτικής σύγκρουσης γράφει η Hurriyet
Για σχέδια των ΗΠΑ να επεκταθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να μετατραπεί σε μια στρατιωτική αναμέτρηση ΝΑΤΟ – Ρωσίας κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία επισημαίνει ότι το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ δείχνει την επιθυμία των ΗΠΑ να αρχίσουν νέους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου.
«Η κυβέρνηση του Joe Biden καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μετατρέψει τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας σε πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Ένας τέτοιος κίνδυνος έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ» αναφέρει σε δημοσίευμα της η Hurriyet, η οποία υπογραμμίζει πως από τον πόλεμο αυτό, βγαίνουν χαμένες τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία.
«Ο μόνος νικητής είναι οι ΗΠΑ.
Χάρη στη σύγκρουση, οι ΗΠΑ πέτυχαν την επέκταση του ΝΑΤΟ σε βάρος της Φινλανδίας και της Σουηδίας, μετέτρεψαν τη Βαλτική Θάλασσα σε «Θάλασσα του ΝΑΤΟ», κατέστησαν… αυλή τους την Ευρώπη λόγω του ρωσικού φόβου και έδωσαν ώθηση στην αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι «με το πρόσχημα της κινεζικής απειλής έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού».
«Για αυτόν τον λόγο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου του ΝΑΤΟ αποδεικνύει την επιθυμία των ΗΠΑ να αρχίσουν νέους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γ’ Παγκόσμιου πολέμου, στον οποίο θα παρασυρθεί και η Κίνα» υπογραμμίζει η Hurriyet.
«Οι ΗΠΑ θέλουν να εξαντλήσουν την Κίνα, την οποία δεν μπόρεσαν να αποδυναμώσουν οικονομικά, εμπλέκοντας την σε έναν πόλεμο.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας πόλεμος στον οποίο θα συμμετάσχει η Κίνα, θα είναι ένας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος» καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης