Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δυσαρεστημένος για τα Abrams MBTs - Αναζητά 128... F-16 για να αντιμετωπίσει 300 Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα

Zelensky: Δυσαρεστημένος για τα Abrams MBTs - Αναζητά 128...  F-16 για να αντιμετωπίσει 300 Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα
Τον Μάιο, οι EurAsian Times υπογράμμισαν σημαντικά ζητήματα με τα άρματα μάχης Abrams στο πεδίο της μάχης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αποτελεσματικότητα των αρμάτων μάχης Abrams που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι ο μικρός αριθμός αυτών των αρμάτων είναι ανεπαρκής για να αλλάξει τη δυναμική του πεδίου μάχης προς όφελος της Ουκρανίας.
Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ο Zelensky φέρεται να εξέφρασε την ανησυχία του για τον περιορισμένο αντίκτυπο των τανκς εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι ένας τέτοιος μικρός αριθμός τανκς μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στη μάχη», δήλωσε ο Zelensky, αναλογιζόμενος τον στρατηγικό αντίκτυπο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται από τις ΗΠΑ.
Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν 31 άρματα μάχης Abrams M1A1 στην Ουκρανία, μια κίνηση που αρχικά θεωρήθηκε ως πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού στον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Ωστόσο, πολλά από αυτά τα τανκς έχουν καταστραφεί έκτοτε, εγείροντας αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους στη σύγκρουση.

Τον Μάιο, οι EurAsian Times υπογράμμισαν σημαντικά ζητήματα με τα άρματα μάχης Abrams στο πεδίο της μάχης.
Τα ουκρανικά πληρώματα που είναι υπεύθυνα για τη συντήρηση αυτών των αρμάτων ανέφεραν αρκετά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπαρκούς θωράκισης για να αντέχουν τα σύγχρονα όπλα, όπως τα drones, τα οποία άφησαν το προσωπικό ευάλωτο σε επιθέσεις.
Ένα μέλος του πληρώματος σημείωσε ότι τα τανκς είχαν γίνει πρωταρχικοί στόχοι για τις ρωσικές δυνάμεις.
Επίσης, τεχνικά ζητήματα έχουν ταλαιπωρήσει τα τανκς, με έμφαση στα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα.
Τα πληρώματα επεσήμαναν επίσης ότι τα άρματα μάχης δεν ήταν κατάλληλα για το επιχειρησιακό περιβάλλον της Ουκρανίας, όπου η αεροπορική ισχύς και το πυροβολικό - τα μέσα που λείπουν από τις ουκρανικές δυνάμεις - είναι ζωτικής σημασίας για τον καθαρισμό του πεδίου της μάχης πριν προχωρήσουν τα τανκς και τα στρατεύματα.

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα από 128 αεροσκάφη F-16

Ο Zelensky υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για ουσιαστική αύξηση του αριθμού των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που παρέχονται από δυτικούς συμμάχους για την αντιμετώπιση της συντριπτικής αεροπορικής υπεροχής των ρωσικών δυνάμεων.
Ο Zelensky τόνισε ότι η Ουκρανία απαιτεί τουλάχιστον 128 αεροσκάφη F-16 για να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον ουρανό της από την καθημερινή ανάπτυξη 300 αεροσκαφών της Ρωσίας.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί 300 αεροσκάφη εναντίον της Ουκρανίας κάθε μέρα.
Ακόμα κι αν είναι 50, δεν είναι τίποτα.

Αμυνόμαστε, χρειαζόμαστε 128.


Αυτός είναι ένας στόλος», δήλωσε ο Zelensky, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη σημασία τόσο της ποσότητας όσο και του χρόνου των παραδόσεων των F-16.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε προηγουμένως ότι 128 μαχητικά αεροσκάφη ήταν απαραίτητα για την αντικατάσταση του γερασμένου αεροπορικού στόλου της Ουκρανίας.
Μέχρι στιγμής, οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να παρέχουν περίπου 85 μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης για πολλά από αυτά τα αεροσκάφη παραμένει αβέβαιο.
Ωστόσο η Δανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Βέλγιο σχεδίαζαν να παραδώσουν περισσότερα από 60 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το καλοκαίρι 2024.
Ωστόσο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δεν θα έχει πλήρη μοίρα εκπαιδευμένων πιλότων μέχρι το τέλος του 2025.
Μόνο 20 Ουκρανοί πιλότοι F-16 αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους μέχρι το τέλος του 2024, που είναι μόνο το ήμισυ του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία μιας μοίρας 20 αεροσκαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης