Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (Στρατιωτικός αναλυτής) - Μπούμεραγκ στο ΝΑΤΟ η αντιρωσική εμμονή: Ενίσχυσε τον ρόλο της Ρωσίας ως παγκόσμιου ηγέτη

Rasmussen (Στρατιωτικός αναλυτής) - Μπούμεραγκ στο ΝΑΤΟ η αντιρωσική εμμονή: Ενίσχυσε τον ρόλο της Ρωσίας ως παγκόσμιου ηγέτη
Η Ρωσία ήταν το επίκεντρο της δήλωσης της Συμμαχίας των 32 εθνών
Η τελευταία κοινή δήλωση του ΝΑΤΟ που καταδικάζει τη Ρωσία φαίνεται να έχει γυρίσει μπούμερανγκ και αντ' αυτού καθιερώνει τη Μόσχα περισσότερο από ποτέ ως ηγέτη της παγκόσμιας αντίστασης ενάντια στην ηγεμονία των ΗΠΑ, δήλωσε στο Sputnik ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός σύμβουλος Earl Rasmussen.
«Αν κάτι η Ρωσία ενεργεί περισσότερο ως ηγέτης εδώ και έτσι μπορεί να ενισχύσει το χέρι της Ρωσίας», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Eurasia Rasmussen.

Η Ρωσία ήταν το επίκεντρο της δήλωσης της Συμμαχίας των 32 εθνών

Η δήλωση ανέφερε ότι η Ρωσία παραμένει η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων και εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, η οποία στοχεύει να υπονομεύσει και να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.
Ωστόσο, παρά τον εχθρικό του τόνο προς τη Ρωσία και την Κίνα, ο Rasmussen είπε ότι αμφιβάλλει ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ είχε επιτύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
"Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές η σύνοδος κορυφής θα πετύχει πολύ λίγα.

Θα λειτουργήσει ως... μαριονέτα / παιχνίδι

Πολύ λίγα φαίνεται να έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής, με ελάχιστες εξαιρέσεις." αυτός είπε.
Το ίδιο το έγγραφο της δήλωσης έδειξε μια προκλητική διάθεση προς τη Ρωσία και την Κίνα, παρατήρησε ο Rasmussen.
«Συζητείται η επέκταση στην Ευρώπη καθώς και ο ισχυρότερος συντονισμός στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, εκτός από τις συνεισφορές χρηματοδότησης και τον εκσυγχρονισμό των οπλικών συστημάτων», πρόσθεσε.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στη δήλωσή τους επέδειξαν επίσης έναν ξεκάθαρο στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και να δημιουργήσουν μια παρουσία ασφαλείας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων τους με τη Ρωσία, σημείωσε ο Rasmussen.
Οι αυξανόμενες εντάσεις που εκφράστηκαν στη σύνοδο κορυφής φαινόταν πιθανό να διαρκέσουν, είπε ο Rasmussen, προσθέτοντας ότι η Κίνα και η Ρωσία θα πρέπει να αντιδράσουν με υπομονή αλλά αποφασιστικότητα ενάντια στην αυξανόμενη εχθρότητα που αντιμετώπισαν από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης