Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Με βίασαν στο κελί μου, είδα βασανισμούς μέχρι θανάτου»: Σοκάρει πρώην στέλεχος αγγλικής ομάδας για το Ντουμπάι

«Με βίασαν στο κελί μου, είδα βασανισμούς μέχρι θανάτου»: Σοκάρει πρώην στέλεχος αγγλικής ομάδας για το Ντουμπάι
Δώδεκα χρόνια μετά κι ενώ έχει επιστρέψει εδώ και πολύ καιρό στη Βρετανία όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκμυστηρεύεται, μιλώντας στη Daily Mail, ότι τα ψυχικά του τραύματα παραμένουν ανεπούλωτα
Τα όσα έζησε στο Ντουμπάι ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ιστορικής αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Leeds United, είναι συγκλονιστικά όσο και σοκαριστικά.
Ο 47χρονος Βρετανός δικηγόρος David Haigh πέρασε 22 εφιαλτικούς μήνες σε φυλακή του Ντουμπάι, σε μια "τρύπα της κολάσεως στην έρημο", σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, όπου καταγγέλει ότι έπεσε θύμα βιασμού.
Αφηγούμενος την περιπέτειά του, έχει να δώσει μία συμβουλή: μην πάτε ποτέ στο Ντουμπάι. Το 2012, ο David Haigh είχε μεταβεί στο Ντουμπάι για να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους του οίκου επενδύσεων Gulf Financial House (GFH) για τη μεταβίβαση της Leeds United με τον τότε ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας, τον επιχειρηματία Κεν Μπέιτς.
Μια περίεργη τροπή στις διαπραγματεύσεις, οδήγησε στο να του απαγγελθούν κατηγορίες για απάτη και μετά από αυτό άρχισε ο εφιάλτης. Συγκεκριμένα, όταν έγινε η μεταβίβαση και ο David Haigh τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος της ομάδας κατηγορήθηκε ότι διοχέτευε χρήματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς προερχόμενα από τους νέους ιδιοκτήτεςπου έχουν έδρα στο Ντουμπάι.
Δώδεκα χρόνια μετά κι ενώ έχει επιστρέψει εδώ και πολύ καιρό στη Βρετανία όπου δραστηριοποιείται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκμυστηρεύεται, μιλώντας στη Daily Mail, ότι τα ψυχικά του τραύματα παραμένουν ανεπούλωτα. Ο David Haigh πάσχει από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), εφιάλτες και συνεχή flashbacks κατά τα οποία ανακαλεί στη μνήμη αδιάκοπα την κακοποίηση που έζησε: κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα Bur Dubai τον γρονθοκοπούσαν, του έκαναν ηλεκτροσόκ με taser, τον χτυπούσαν με το κοντάρι της σκούπας και τον βίασαν όταν ήταν πεσμένος στο πάτωμα.
Εκτός από τον δικό του βιασμό, ο Βρετανός που έζησε τον εφιάλτη καταγγέλει ότι είδε να βασανίζουν έναν άνδρα μέχρι θανάτου πατώντας τον στον λαιμό.
Ο 47χρονος δικηγόρος είπε ότι αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τα όσα έζησε στο Ντουμπάι μετά τη δημοσιοποίηση της αδιανόητης περιπέτειας της Ιρλανδής αεροσυνοδού Τόρι Τόουι, για την οποία χρειάστηκε παρέμβαση της κυβέρνησης της Ιρλανδίας.
Η 28χρονη γυναίκα, η οποία εγκλωβίστηκε στο Ντουμπάι όταν της αφαίρεσαν το διαβατήριο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να φυλακιστεί μετά την απαγγελία κατηγοριών για κατανάλωση αλκοόλ και για απόπειρα αυτοκτονίας (και τα δύο παράνομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ είχε υποστεί ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης