Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρίσκο Ουκρανών με 8.000 δολάρια για… τη σωτηρία - Εκπαίδευση σε videogame για να περάσουν στη Δύση

Ρίσκο Ουκρανών με 8.000 δολάρια για… τη σωτηρία - Εκπαίδευση σε videogame για να περάσουν στη Δύση
Τουλάχιστον 34 Ουκρανοί έχουν πνιγεί στα ορμητικά νερά του ποταμού στην προσπάθεια τους να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό και να αποφύγουν τη στράτευση
Έτοιμοι να πληρώσουν το ποσό των 8.000 δολαρίων προκειμένου να περάσουν τα σύνορα, έστω και με κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θητεία και να γλιτώσουν την αποστολή στο μέτωπο, εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί.
Πληροφορίες από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί, οι οποίοι εμπίπτουν στα ηλικιακά όρια για στρατιωτική θητεία, είναι έτοιμοι να πληρώσουν 8.000 δολάρια σε οδηγούς για να κολυμπήσουν και να διασχίσουν τα ορμητικά νερά του ποταμού Tisza μέχρι τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο εγχείρημα, το οποίο προσπαθούν να φέρουν εις πέρας προκειμένου να μην υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Στο επίσημο κανάλι της συνοριακής αστυνομίας της Ουκρανίας δημοσιεύονται κατά διαστήματα, διάφορα στιγμιότυπα από Ουκρανούς που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν τον ποταμό» υποστηρίζουν μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας πάντως πως τέτοιου είδους βίντεο δεν αποτρέπουν τους Ουκρανούς.

Εκπαίδευση με... videogame

«Είναι έτοιμοι να πληρώσουν τους οδηγούς ακόμη και 8.000 δολάρια, διακινδυνεύοντας ταυτόχρονα τη ζωή τους ενώ προσπαθούν να διασχίσουν τον ποταμό προς τη Ρουμανία.
Το βασικό για αυτούς είναι να μην μείνουν άλλο στην ουκρανική κόλαση» τονίζει Ρώσος αξιωματούχος.
Μάλιστα αναφέρεται, πως το τελευταίο διάστημα κάνει θραύση και ένα παιχνίδι για τα κινητά, το «How to Swim through the Tisza», όπου η βασική αποστολή για τον παίκτη είναι να κολυμπήσει και να περάσει το ποτάμι, το οποίο αποτελεί ένα από τα παράνομα «περάσματα» από την Ουκρανία προς τη Δύση.
«Το να παίζεις παιχνίδια είναι φυσιολογικό, αλλά το να κολυμπάς στον Tisza δεν είναι» αναφέρει η συνοριακή ασφάλεια της Ουκρανίας σχολιάζοντας το videogame.
Τα τελευταία επίσημα στοιχεία υποστηρίζουν πως από την έναρξη του πολέμου, τουλάχιστον 34 Ουκρανοί έχουν πνιγεί στα ορμητικά νερά του ποταμού στην προσπάθεια τους να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό και να αποφύγουν τη στράτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης