Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταγγέλλει fake news για το σχέδιο δολοφονίας του CEO της Rheinmetall - Παράνοια στη Γερμανία

Η Ρωσία καταγγέλλει fake news για το σχέδιο δολοφονίας του CEO της Rheinmetall - Παράνοια στη Γερμανία
H Μόσχα υποστηρίζει ότι τα άρθρα βασίστηκαν σε "ψεύτικες" πληροφορίες από ανώνυμες πηγές
Το Κρεμλίνο διέψευσε πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Armin Papperger, διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων Rheinmetall, η οποία παράγει βλήματα πυροβολικού και στρατιωτικά οχήματα για την Ουκρανία.
Το CNN και οι New York Times ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακαλύψει το σχέδιο.

«Ψεύτικες πληροφορίες»

Ωστόσο, η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα άρθρα βασίστηκαν σε "ψεύτικες" πληροφορίες από ανώνυμες πηγές και δεν μπορούσαν να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Παράνοια στη Γερμανία

Ωστόο, αυτό δεν εμπόδισε έναν από τους ανταγωνιστές της Rheinmetall, τον γερμανικό αμυντικό όμιλο Hensoldt, να επανεκτιμήσει τα μέτρα ασφαλείας του.
"Για εμάς, αυτή είναι μια ευκαιρία να επανεξετάσουμε για άλλη μια φορά τα ήδη υψηλά πρότυπα ασφαλείας μας", δήλωσε εκπρόσωπος της Hensoldt, η οποία παράγει τεχνολογία ραντάρ για το σύστημα αεράμυνας IRIS-T που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Sky News.
«Δεν θα επιτρέψουμε να μας τρομοκρατήσει η Ρωσία και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουμε ρωσικές απειλές στην Γερμανία», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nancy Feser.
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομέρειες σχετικά με μεμονωμένες απειλές που προέρχονται από τη Ρωσία.
"Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τη σημαντικά αυξημένη απειλή της ρωσικής επιθετικότητας", δήλωσε εκπρόσωπος.
Για το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίστοιχων απειλών στην Γερμανία προειδοποίησε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Μυστικών Υπηρεσιών στην Bundestag Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο εναντίον του Armin Papperger, δεν θα πρέπει να επισκιάζει το γεγονός ότι η Ρωσία έχει επιλέξει και άλλους στόχους και χρησιμοποιεί κατασκόπους, πρακτικές σαμποτάζ και στοχευμένες δολοφονίες.
«Δεν είναι ασήμαντο το γεγονός ότι γερμανικό δικαστήριο έχει επισήμως χαρακτηρίσει την Ρωσία τρομοκρατικό κράτος», ανέφερε ο κ. Κιζεβέτερ στην εφημερίδα Handelsblatt.
Η Rheinmetall, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής πυρομαχικών, έχει ενισχύσει την παραγωγή της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 2022. Παράλληλα σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, σύμφωνα με το CNN.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης