Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή θα μεταφέρει ελικόπτερα, όπλα και τόνους πυρομαχικών στην Ουκρανία

Η Αργεντινή θα μεταφέρει ελικόπτερα, όπλα και τόνους πυρομαχικών στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων διεθνών προσπαθειών για υποστήριξη της Ουκρανίας στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία
Ο υπουργός Άμυνας της Αργεντινής Luis Petrie ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία.
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων διεθνών προσπαθειών για υποστήριξη της Ουκρανίας στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσία.
Νωρίτερα, υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για πιθανά σχέδια της Αργεντινής για μεταφορά δύο μεταγωγικών ελικοπτέρων Mi-171E στην Ουκρανία.
Ωστόσο, λόγω προβλημάτων με την προμήθεια ανταλλακτικών και της ανάγκης για μεγάλες επισκευές, αυτά τα ελικόπτερα δεν είναι προς το παρόν σε λειτουργία.
Ωστόσο, η δήλωση του Petrie υπογραμμίζει την προθυμία της Αργεντινής να αναζητήσει άλλους τρόπους για να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.
Ο Petrie σημείωσε ότι στο τρέχον διεθνές πλαίσιο, η ουδετερότητα «δεν είναι πλέον βιώσιμη επιλογή». Τόνισε ότι η Αργεντινή σκοπεύει να συμμετάσχει ενεργά στην υποστήριξη των χωρών που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία και την εδαφική τους ακεραιότητα.
Εκτός από ελικόπτερα, η Αργεντινή εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας πυρομαχικών, βλήματα όλμων και βλήματα πυροβολικού των 155 χλστ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης