Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,55% ο S&P 500, o Nasdaq +0,63%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,55% ο S&P 500, o Nasdaq +0,63%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 12 Ιουλίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου των μεγάλων αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,62% στις 40.000 μον., πάνω από το προηγούμενο κλείσιμο ρεκόρ των 39. 908 μονάδων που είχε σημειώσει στις 15 Μαϊου, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,55% στις 5.615 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,63% στις 18.398 μον.

Οι τράπεζες ξεκίνησαν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.
Η μετοχή της Wells Fargo βούλιαξε 5,97% αφού η τράπεζα δήλωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν κατώτερα των προσδοκιών το δεύτερο τρίμηνο.
Η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε 1,2%, παρότι η τράπεζα σημείωσε έσοδα υψηλότερα από τις προσδοκίες, λόγω αύξησης των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής.
Η μετοχή της Citi σημείωσε πτώση 1,8%, παρά το άλμα στα κέρδη της.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 0,1% στα 85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολίσθησε 0,1% στα 2.419 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε 1 μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 4,19%.

Στα μάκρο, ατά 0,2% ανήλθαν οι τιμές παραγωγού τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα. επιβεβαιώνοντας περαιτέρω ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει την πτωτική του τάση και ενισχύοντας την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,1%.
Στους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,6% μετά από άνοδο 2,4% τον Μάιο.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, ο δείκτης τιμών παραγωγού είναι ο μετρητής τιμών που μπορούν να λάβουν οι παραγωγοί για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους στην ανοιχτή αγορά.
Με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να είναι πλέον επιφυλακτική για την αδυναμία της αγοράς εργασίας, οι οικονομολόγοι και οι χρηματοπιστωτικές αγορές στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο σε μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με νέα μείωση του κόστους δανεισμού να αναμένεται τον Δεκέμβριο.
«Είχαμε μια αρκετά ισχυρή οικονομία με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν θύλακες που πραγματικά περιορίζονται από την πολιτική επιτοκίων της Fed», είπε o Warren Pies, στρατηγικός αναλυτής και συνιδρυτής της 3Fourteen Research.

Το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο, ωστόσο οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος και μετά βελτιώθηκαν, σύμφωνα με έρευνα την Παρασκευή.
Η προκαταρκτική μέτρηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον συνολικό δείκτη καταναλωτικού κλίματος έφτασε στις 66 μονάδες αυτόν τον μήνα, σε σύγκριση με την τελική μέτρηση 68,2 τον Ιούνιο.
Οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μια προκαταρκτική μέτρηση στις 68,5 μονάδες.
Η μέτρηση της έρευνας για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό ενός έτους μειώθηκε στο 2,9%, από 3% τον Ιούνιο.
Οι πενταετείς προοπτικές πληθωρισμού μειώθηκαν επίσης στο 2,9%, από 3% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης