Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βροχή από ρωσικά drones στην αεροπορική βάση SU-24 – Η 7η Ταξιαρχία και οι πύραυλοι SCALP στο στόχαστρο των Ρώσων

Βροχή από ρωσικά drones στην αεροπορική βάση SU-24 – Η 7η Ταξιαρχία και οι πύραυλοι SCALP στο στόχαστρο των Ρώσων
Συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα 
Σχετικά Άρθρα
Αργά το βράδυ της 11ης Ιουλίου, μια ύποπτη ρωσική επίθεση με πυραύλους και drone στόχευσε τη δυτική περιοχή Khmelnytskyi και άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας (UAF), στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πέντε πύραυλοι κρουζ εκτοξευόμενου αέρα Kh-101 και 19 drones αυτοκτονίας τύπου Geran.
Ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν η αεροπορική βάση Starokostiantyniv, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολεμική αεροπορία, υποστηρίζοντας ότι κατέρριψε και τους πέντε πυραύλους και τα 11 από τα 19 drones.
Ωστόσο, αναφέρθηκαν εκρήξεις στην αεροπορική βάση καθώς και στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και σε πολλές άλλες περιοχές.
«Είναι πιθανό ο εχθρός να χρησιμοποιεί μιμητές επιθετικών drones για να υπερφορτώσει την αεράμυνα», σημείωσε η αεροπορία.

Στόχος η 7η Ταξιαρχία

Η αεροπορική βάση Starokostiantyniv φιλοξενεί την 7η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας της UAF, η οποία πετά κυρίως σοβιετικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-24.
Αυτά τα μαχητικά βομβαρδιστικά είναι υπεύθυνα για επιθέσεις με πυραύλους κρουζ βρετανικής κατασκευής Storm Shadow και γαλλικής κατασκευής SCALP σε ρωσικό έδαφος.
Η βάση χτυπήθηκε από τον ρωσικό στρατό περισσότερες από μία φορές στο παρελθόν.
Ο ρωσικός στρατός ενίσχυσε τις επιθέσεις σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, καταστρέφοντας αρκετά πολεμικά αεροσκάφη της UAF.
Τα πλήγματα πιθανότατα έχουν σκοπό να εξουδετερώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις δυνατότητες των UAF καθώς και να στείλουν μια προειδοποίηση καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται να παραλάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής από το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης