Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα CNN: Obama και Pelosi ετοιμάζουν πραξικόπημα στους Δημοκρατικούς - Γενικευμένο χάος λόγω της κατάρρευσης Biden

Βόμβα CNN: Obama και Pelosi ετοιμάζουν πραξικόπημα στους Δημοκρατικούς - Γενικευμένο χάος λόγω της κατάρρευσης Biden
Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στην Ουάσιγκτον ο προβληματισμός του Obama για τη δημόσια παρουσία του Biden
Ο Barack Obama και η Nancy Pelosi τοποθετήθηκαν ιδιωτικά μεν, με ... άγριες διαθέσεις δε, για το μέλλον της κούρσας του Biden, μεταδίδει το CNN, καθώς εντείνονται οι δημόσιες πιέσεις προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας στο Λευκό Οίκο.
Τόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς τους για το πόσο ... απίθανο εκτιμούν ότι έχει γίνει για τον πρόεδρο να νικήσει τον Donald Trump.
Κανείς από τους δύο δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τι πρέπει να κάνει, ωστόσο αμφότεροι ... ακονίζουν τα μαχαίρια τους.
Ο 81χρονος Biden, εντούτοις, φαίνεται να εμμένει στην κάθοδό του, ξεκαθαρίζοντας ουκ ολίγες φορές στους Αμερικανούς ότι δεν πάει πουθενά.

Η ελίτ των Δημοκρατικών τρέμει τον Trump και ετοιμάζεται για ανοιχτή παρέμβαση

Από την πλευρά τους, τα στελέχη των Δημοκρατικών επιδιώκουν να μπει οπωσδήποτε ένα τέλος στον εσωκομματικό εμφύλιο και το χάος, προκειμένου να μπορέσουν να εστιάσουν στον βασικό τους στόχο τους: να ανταγωνιστούν στα ίσα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Έτσι, ασκούν πιέσεις είτε στον Obama, είτε στην Pelosi να τους βοηθήσουν να φτάσουν εκεί, γνωρίζοντας ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, δεν έχει την εμπιστοσύνη του προέδρου και ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Hakeem Jeffries, δεν έχει την οικειότητα για να του μεταφέρει το μήνυμα της αποχώρησης.

Κομβικός ο ρόλος της Pelosi στην καθαίρεση του Biden

Το CNN επικοινώνησε με περισσότερα από δώδεκα μέλη του Κογκρέσου, στελέχη και πολλούς ανθρώπους που έρχονται σε επαφή τόσο με τον Obama όσο και με την Pelosi, πολλοί από τους οποίους λένε ότι το τέλος για την υποψηφιότητα του Biden μοιάζει ξεκάθαρο και σε αυτό το σημείο είναι απλώς θέμα χρόνου το πώς θα εξελιχθεί, ακόμη και μετά τη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, όπου παρά τα λεκτικά ολισθήματα, ο Biden έκανε μια ικανοποιητική εμφάνιση, απαντώντας σε σύνθετες ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική .
Πολλοί από τους συναδέλφους της Nancy Pelosi ευελπιστούν ότι η ίδια μπορεί να βάλει τέλος στην αναμπουμπούλα που έχει προκληθεί στους Δημοκρατικούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Και αν αυτοί οι δύο αισθάνονται διαφορετικά, λένε αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί, πρέπει να το πουν ξεκάθαρα το συντομότερο δυνατό, πριν προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές.
Η Pelosi έχει μιλήσει με τον Biden μετά το ντιμπέιτ, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, η Δημοκρατική από την Καλιφόρνια ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί οριστική την απόφαση του προέδρου να παραμείνει στην κούρσα.
Βέβαια, η ίδια, μέσω ενός βοηθού της, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Ο Obama ετοιμάζεται να παρέμβει στο παρασκήνιο

Μετά το πρώτο ντιμπέιτ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι «Υπάρχουν και κακές βραδιές στις τηλεμαχίες.
Πιστέψτε με, το ξέρω», κάτι το οποίο επανέλαβε αργότερα και σε έναν έρανο στη Νέα Υόρκη για τους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Obama δεν είχε προγραμματίσει να κάνει κάποια δημόσια δήλωση, ωστόσο οι βοηθοί του είχαν συνεννοηθεί προκειμένου να γίνει αυτή η ανάρτηση με τρόπο που να αναδεικνύει ότι το ντιμπέιτ για την επανεκλογή του πρώην προέδρου το 2012 είχε πάει το ίδιο άσχημα, χωρίς όμως να επηρεάσει την εκστρατεία του.
Ωστόσο, ο προβληματισμός του πρώην Αφροαμερικανού προέδρου για την ικανότητα του καλού φίλου του να παραμείνει στον Λευκό Οίκο είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στην Ουάσιγκτον.
«Παρακολουθούν και αναμένουν τον Δημοκρατικό πρόεδρο Biden να καταλήξει μόνος του σε μια απόφαση», υποστήριξε στο αμερικανικό δίκτυο υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών που έχει επαφές και με τους δύο, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Από την πλευρά του, το στενό επιτελείο του προέδρου αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης