Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε το μυστικό σχέδιο Oplan Deu: Η Γερμανία στήνει πολεμικό σκηνικό με στρατόπεδα αιχμαλώτων στα ανατολικά του ΝΑΤΟ

Αποκαλύφθηκε το μυστικό σχέδιο Oplan Deu: Η Γερμανία στήνει πολεμικό σκηνικό με στρατόπεδα αιχμαλώτων στα ανατολικά του ΝΑΤΟ
Το εν λόγω σχέδιο θέλει τη Γερμανία ως τον «κόμβο» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γνωστές και ως Bundeswehr, έχουν αναπτύξει ένα μυστικό σχέδιο που προεβλέπει σειρά έκτακτων ενεργειών των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών σε περίπτωση που τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ χρειαστεί να μεταφερθούν στο ανατολικό μέτωπο της συμμαχίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Bild.
Το σχέδιο ονομάζεται Operationsplan Deutschland, ή OPLAN DEU (μεταφρασμένο από τα γερμανικά ως «Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης Γερμανία» και αφορά τη διασφάλιση μιας «στιβαρής, βιώσιμης και έτοιμης για μάχη αρχιτεκτονικής άμυνας».

Κόμβος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη η Γερμανία

Το εν λόγω σχέδιο θέλει τη Γερμανία ως τον «κόμβο» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, και πλέον το βασικό της καθήκον συνίσταται στο να εξασφαλίσει τη μεταφορά εκατοντάδων χιλιάδων στρατευμάτων της συμμαχίας στα ανατολικά αλλά και τις προμήθειες των  στρατευμάτων αυτών.
«Αυτό σημαίνει ότι πολλοί δρόμοι και δρόμοι, καθώς και λιμενικές υποδομές, θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς και όχι για μη στρατιωτικές μεταφορές», εξήγησε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.
Επιπλέον, μια από τις προβλέψεις του είναι η κατασκευή στρατοπέδων αιχμαλώτων πολέμου, επιβεβαίωσε στο δημοσίευμα ένας υπάλληλος της Bundeswehr.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο θέμα της πολιτικής άμυνας, μέτρα προστασίας του άμαχου πληθυσμού.
Στο σχέδιο αναφέρονται ορισμένες σημαντικές συγκοινωνιακές διαδρομές, όπως ο αυτοκινητόδρομος Α2, ο οποίος διασχίζει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά και που, όπως γράφει το δημοσίευμα, θα μπορούσε να γίνει στόχος πιθανών επιθέσεων.

Έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία το ... 2029

Το περιοδικό Der Spiegel, το οποίο επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου την Παρασκευή 12/7, τονίζει ότι ο αυτοκινητόδρομος Α2 θα είναι η κύρια διαδρομή για τη μεταφορά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.
Εκτός από τον στρατό, θα προστατεύεται από την αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και σε κάθε 300-500 χλμ. της διαδρομής πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης για στρατιωτικές συνοδείες, κάτι που απαιτεί παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, προμήθειες τροφίμων και επομένως υποστήριξη από πολιτικές αρχές.
Και τα δύο δημοσιεύματα σημειώνουν ότι αυτά τα σχέδια προετοιμάστηκαν σε μια εποχή που πολιτικοί στη Γερμανία και εκπρόσωποι της Bundeswehr θεωρούν ως πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί στη συμμαχία έως το 2029.
Άλλωστε, ο υπουργός Άμυνας Boris Pistorius έχει δηλώσει επανειλημμένα αυτούς του τους .. φόβους.

greergrgeg.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης