Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους ERAM στην Ουκρανία με βεληνεκές έως και 460 χιλιόμετρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους ERAM στην Ουκρανία με βεληνεκές έως και 460 χιλιόμετρα
Η ταχύτητα των πυρομαχικών θα υπερβαίνει τα 735 km/h (ή 204 m/s), γεγονός που θα του επιτρέψει να φτάσει γρήγορα τους στόχους και να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής άρχισαν να αναπτύσσουν για την Ουκρανία ένα νέο πυρομαχικό εκτόξευσης αέρος υψηλής ακρίβειας ERAM (Extended Range Air-to-Air Munition), ικανό να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 460χλμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το AviationWeek.
Η ανάπτυξη των πυρομαχικών ERAM πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες αυστηρές απαιτήσεις.
Τα πυρομαχικά πρέπει να έχουν κεφαλή βάρους περίπου 260 κιλών και να είναι ικανά για ισχυρά εκρηκτικά αποτελέσματα σε διάφορες καταστάσεις μάχης.
Η ταχύτητα των πυρομαχικών θα υπερβαίνει τα 735 km/h (ή 204 m/s), γεγονός που θα του επιτρέψει να φτάσει γρήγορα τους στόχους και να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας.
Επιπλέον, το ERAM θα ​​είναι εξοπλισμένο με σύστημα πλοήγησης ικανό να λειτουργεί σε συνθήκες ηλεκτρονικών παρεμβολών.
Η παραγωγική ικανότητα διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο σε αυτό το έργο. Υπολογίζεται ότι 24 μήνες μετά την ανάθεση της σύμβασης, θα είναι δυνατή η παραγωγή περισσότερων από 1.000 πυρομαχικών ERAM ετησίως.
Ο ακριβής χρόνος του έργου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα από το... 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης