Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκθεση Boston Consulting: Αύξηση του παγκόσμιου πλούτου - Ποιος κερδίζει τα περισσότερα

Έκθεση Boston Consulting: Αύξηση του παγκόσμιου πλούτου - Ποιος κερδίζει τα περισσότερα

Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως αυξήθηκε

Σχετικά Άρθρα
Ο παγκόσμιος καθαρός πλούτος αυξήθηκε πάνω από 4% το 2023, λόγω της ανάκαμψης των χρηματοπιστωτικών αγορών μετά από μια πτώση το 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο του Boston Consulting Group (BCG).
Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως αυξήθηκε στα 477 τρισ δολάρια (441 τρισ ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 4,3% κυρίως λόγω της ανάκαμψης σχεδόν 7% του χρηματοοικονομικού πλούτου.
Αυτή η κατηγορία εξαιρεί τα ακίνητα όπως ακίνητα και γη, καθώς και υποχρεώσεις.
Αυτή η άνοδος ακολουθεί μια δύσκολη περίοδο μετά την COVID-19 που χαρακτηρίζεται από υψηλά επιτόκια και υποτίμηση του νομίσματος.
Το 2022, ο συνολικός πλούτος αυξήθηκε μόλις κατά 0,2% και ο οικονομικός πλούτος μειώθηκε κατά 4%.
Παρά την πρόσφατη ανάπτυξη, η Boston Consulting Group σημειώνει ότι η ανάκαμψη δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η άνοδος 4,3% το 2023 εξακολουθεί να υπολείπεται του μέσου ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης 7,1% από το 2014 έως το 2021.

Ποιοι σημείωσαν αύξηση

Η Λατινική Αμερική και η Αφρική σημείωσαν τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς αύξησης του καθαρού πλούτου από το 2022 έως το 2023, με 7,9% και 7,8% αντίστοιχα.
Αυτές οι περιοχές αναμένεται επίσης να οδηγήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη, με προβλεπόμενους ετήσιους ρυθμούς 10% και σημαντικά κέρδη που προβλέπονται μέχρι το 2028.
Ωστόσο, αυτές οι περιοχές δεν είναι οι πιο πλούσιες, με τη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και τη Δυτική Ευρώπη να κατέχουν την πλειονότητα του παγκόσμιου πλούτου.
«Ο χρηματοοικονομικός πλούτος στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης δέχτηκε ιδιαίτερα σκληρό πλήγμα το 2022, αλλά και οι δύο περιοχές ανέκαμψαν το 2023», δήλωσε η BCG.
«Η Βόρεια Αμερική ήταν μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 50% του συνόλου του νέου χρηματοοικονομικού πλούτου το 2023, ωθούμενη από μια τεράστια ανάκαμψη στο χρηματιστήριο».
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία σημείωσαν επίσης σημαντικές αυξήσεις, με τον πλούτο ανά ενήλικα να αυξάνεται κατά σχεδόν 10% και 6% αντίστοιχα.
Η UBS ανέφερε επίσης την κατανομή των εκατομμυριούχων, με την πλειοψηφία να κατοικεί στις ΗΠΑ, ακολουθούμενη από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης