Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση της Hezbollah κατά Ισραηλινών με ρουκέτες εναντίον συστημάτων παρακολούθησης – Απάντησε το Ισραήλ

Νέα επίθεση της Hezbollah κατά Ισραηλινών με ρουκέτες εναντίον συστημάτων παρακολούθησης – Απάντησε το Ισραήλ

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού

Σχετικά Άρθρα
Η Hezbollah εξαπέλυσε στις 12 Ιουλίου άλλο ένα κύμα επιθέσεων κατά των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) από την καρδιά της, τον νότιο Λίβανο.
Σε τρεις ξεχωριστές δηλώσεις, η οργάνωση είπε ότι οι μαχητές της στόχευσαν συστήματα παρακολούθησης σε κέντρο συγκέντρωσης πληροφοριών πεδίου στον οικισμό Μετούλα, βομβάρδισαν μια ομάδα ισραηλινών στρατευμάτων που κατασκεύαζαν οχυρώσεις κοντά στην τοποθεσία Χανίτα και έπληξαν την τοποθεσία Ruwaisat al-Qarn.
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας και για να υποστηρίξουν τη γενναία και έντιμη αντίστασή του», σημείωσε η Hezbollah.
Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ δεν ανέφεραν θύματα.

Αντίποινα από το Ισραήλ

Τα αντίποινα του Ισραήλ έπληξαν τον νότιο Λίβανο.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού βομβάρδισε τις πόλεις Blida, Muhaybib, Ainata και Aitaroun.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν απώλειες.
Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος των Λιβανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην πόλη Wazzani του νότιου Λιβάνου.
Το όχημα υπέστη ελαφρές ζημιές από την επίθεση, αλλά κανείς από τους στρατιώτες που επέβαιναν δεν τραυματίστηκε.
Η Hezbollah και οι σύμμαχοί της άρχισαν να εξαπολύουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον του IDF για να υποστηρίξουν το Κίνημα της Hamas και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα μετά το ξέσπασμα του ισραηλινού πολέμου στη Λωρίδα τον περασμένο Οκτώβριο.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε 12 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 17 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 347 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 90 πολίτες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης