Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη καταγγελία από Elon Musk: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς προσέφερε μυστική συμφωνία για να λογοκρίνουμε tweets

Απίστευτη καταγγελία από Elon Musk: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς προσέφερε μυστική συμφωνία για να λογοκρίνουμε tweets
Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία, το Χ όχι...
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία κατά της Κομισιόν, μέσω της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, προέβη ο ιδρυτής της Tesla και της Space X και ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) Elon Musk.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο X μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε και δεν επιτρέπαμε την ελευθεροστομία, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο.
Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία, το X όχι».
Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το κοινωνικό του δίκτυο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόστιμο, γράφει η Bild.
Η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βασίζεται στο γεγονός ότι η λειτουργία επαλήθευσης (μπλε σημάδι επιλογής) στο X παραπλανά τους χρήστες.
Προηγουμένως, αυτό το σήμα απονεμόταν μόνο σε διασημότητες, πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα, επιτρέποντας στους χρήστες να προσδιορίσουν εάν πράγματι έχουν να κάνουν με ένα γνωστό πρόσωπο.
Να επισημανθεί πως αφού ο Elon Musk απέκτησε το κοινωνικό δίκτυο, εισήχθη μια συνδρομή επί πληρωμή που επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν το πολυπόθητο μπλε σημάδι επιλογής.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχουν ενδείξεις ότι κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούν λογαριασμούς με μπλε σημάδια επιλογής για να εξαπατήσουν άλλους χρήστες.
Οι κατηγορίες σε βάρος του Χ είναι η πρώτη υπόθεση όπου οι αρχές της ΕΕ δημοσίευσαν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Η Επιτροπή τονίζει ότι τα παρουσιαζόμενα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη οριστικά.
Το κοινωνικό δίκτυο X ενδέχεται να απαντήσει στις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης