Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lenarcic (Επίτροπος ΕΕ): Καταδικάζουμε την κατεδάφιση σχολείου από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη - Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση 

Lenarcic (Επίτροπος ΕΕ): Καταδικάζουμε την κατεδάφιση σχολείου από το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη - Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση 
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι είναι αγνοούμενοι
Σχετικά Άρθρα
Ο ανώτατος αξιωματούχος διαχείρισης κρίσεων της ΕΕ καταδίκασε την Παρασκευή (12/7/2024) την κατεδάφιση σχολείου από το Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υπενθυμίζοντας ότι οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις προστατεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο (IHL).
«Καταδικάζω την κατεδάφιση από το Ισραήλ ενός σχολείου στο Khallet Amera στη Δυτική Όχθη», δήλωσε ο Janez Lenarcic.
Η στέρηση των παιδιών από το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση είναι απαράδεκτη.
Οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις προστατεύονται, πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Πάνω από 6.000 Παλαιστίνιοι αγνοούνται

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δήλωσε ότι περίπου 6.400 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι από τις 7 Οκτωβρίου 2023 και δεν έχουν βρεθεί ακόμη, ανέφερε βρετανική εφημερίδα.
Υποτίθεται ότι είτε είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια, είτε θαμμένοι χωρίς στοιχεία ταυτότητας, είτε κρατούνται σε ισραηλινή φυλακή, ενώ άλλοι έχουν χωριστεί από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Guardian .
Από τον Απρίλιο, η ΔΕΕΣ είπε ότι περίπου 1.100 νέες περιπτώσεις αγνοουμένων έχουν καταγραφεί και παραμένουν ανεξιχνίαστες.
«Κάθε εβδομάδα μπορούμε να δεχόμαστε μεταξύ 500 και 2.500 κλήσεις στις τηλεφωνικές μας γραμμές και η πλειονότητα αυτών είναι αιτήματα για αγνοούμενα μέλη της οικογένειας», δήλωσε στην έκθεση η Sarah Davies, εκπρόσωπος του ICRC.

Τουλάχιστον 61 πτώματα αμάχων ανασύρθηκαν

Υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον 61 πτώματα Παλαιστινίων ανασύρθηκαν μετά από μερική αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εκεί.
Ο Mahmoud Basal, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας στη Γάζα, δήλωσε ότι «ο ισραηλινός στρατός υποχωρεί από τη γειτονιά Ταλ αλ Χάουα, τη βιομηχανική περιοχή και το Νοσοκομείο Φίλων Ασθενών, επεκτείνοντας τη διαδρομή 8 στα νότια προάστια της Ταλ αλ Χάουα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης