Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πράκτορας που ξετρύπωσε τον El Chapo αποκαλύπτει για τα καρτέλ ναρκωτικών: Άνθισαν επί Biden, θα τα ξεδοντιάσει ο Trump

Ο πράκτορας που ξετρύπωσε τον El Chapo αποκαλύπτει για τα καρτέλ ναρκωτικών: Άνθισαν επί Biden, θα τα ξεδοντιάσει ο Trump
Ο πρώην πράκτορας της DEA που κατέστρεψε τον El Chapo συζητά το «σχέδιο επίθεσης» κατά των καρτέλ με πρώην αξιωματούχο του Trump
Σχετικά Άρθρα
Οι νομοθέτες στο Καπιτώλιο σχεδιάζουν σοβαρές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης της φαιντανύλης που επιδεινώθηκε από τα ανοιχτά νότια σύνορα του Προέδρου Biden.
Με 80.000–100.000 Αμερικανούς να πεθαίνουν από υπερβολική δόση φαιντανύλης κάθε χρόνο, ή περίπου ένα Βιετνάμ κάθε έξι μήνες, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη στόχευση Κινέζων προμηθευτών χημικών, ξεπλύματος χρήματος, μεξικανικών καρτέλ και τραπεζών που διευκολύνουν αυτήν την καταστροφή των ναρκωτικών, αφανίζοντας τις μελλοντικές γενιές της Αμερικής πλησιάζει.
Κάποιοι ειδικοί αναφέρθηκαν σε αυτήν την κρίση ως «Αντίστροφο πόλεμο του οπίου».
Τον Απρίλιο, η Επίλεκτη Επιτροπή της Βουλής για τον Στρατηγικό Ανταγωνισμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αποκάλυψε ότι η Κίνα επιδοτεί ενεργά την πώληση χημικών φαιντανύλης στο Μεξικό.
Τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό μαγειρεύουν στη συνέχεια αυτές τις χημικές ουσίες και το τελικό προϊόν στη συνέχεια πλημμυρίζει στις ΗΠΑ μέσω ανοιχτών νότιων συνόρων.
Η έκθεση της επιτροπής διαπίστωσε:
«Μέσω επιδοτήσεων, επιχορηγήσεων και άλλων κινήτρων, η ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) βλάπτει τους Αμερικανούς ενώ εμπλουτίζει τις εταιρείες της ΛΔΚ».
Την περασμένη εβδομάδα, ο Paul Murphy από τους Financial Times έδωσε την πιο ξεκάθαρη εξήγηση για το κινεζικό δίκτυο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που τροφοδοτεί την κρίση της φαιντανύλης στην Αμερική.
Εξήγησε συγκεκριμένα:
«Οι τοξικομανείς στις ΗΠΑ διευκολύνουν τη δυτική εκπαίδευση της κινεζικής νεολαίας, καθώς και βοηθούν στη χρηματοδότηση του τρόπου ζωής άλλων κινεζικών εθνών που ζουν εκτός Κίνας».
Η ακρόαση του Απριλίου για τον ρόλο της Κίνας στην τροφοδοσία υπερβολικής δόσης φαιντανύλης υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την Ουάσιγκτον να λάβει άμεσα μέτρα, μετά από πολλά χρόνια ασυνάρτητων πολιτικών της κυβέρνησης Biden που πυροδότησε την πιο σημαντική παράνομη εισβολή που έχει δει ποτέ αυτό το έθνος.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο, οι νομοθέτες θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενη πίεση να αναλάβουν δράση όχι μόνο κατά των κινεζικών αλλά και των μεξικανικών καρτέλ και τραπεζών για να περιορίσουν αυτή την καταστροφική κρίση ναρκωτικών.

Ο Trump έχει λάβει το μήνυμα

O Asher, πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό την κυβέρνηση Trump και ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Hudson, μίλησε με τον Donovan, πρώην διευθυντή επιχειρήσεων στο DEA και στρατηγικό εμπειρογνώμονα επιβολής του νόμου, σε μια ζωντανή συνέντευξη για τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ουάσιγκτον για να καταστήσει τους δράστες υπεύθυνους στοχεύοντάς τους στρατηγικά από την κορυφή προς τα κάτω.
Ο Donovan είναι γνωστός ως «ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον El Chapo».
Ο πρώην πρόεδρος Trump φαίνεται να έχει λάβει το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να γίνει σκληρός απέναντι στα καρτέλ της Κίνας και του Μεξικού.
Μια πρόσφατη έκθεση του Rolling Stone ανέφερε ότι ο Trump θα μπορούσε να αναπτύξει χειριστές Tier 1 για να εξοντώσει χειρουργικά τους ηγέτες των καρτέλ.
Σημειώθηκε αυτό σε μια αναφορά με τίτλο:
«Οι άρχοντες των ναρκωτικών πρέπει να φοβούνται μια πιθανή νίκη του Trump».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης