Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία από Ισραήλ: Erdogan, δεν αποφασίζεις για τίποτα - Ντροπιάζεις την κληρονομία του Ataturk

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία από Ισραήλ: Erdogan, δεν αποφασίζεις για τίποτα - Ντροπιάζεις την κληρονομία του Ataturk
Μια χώρα που υποστηρίζει τη Hamas και τον «ιρανικό άξονα του κακού» δεν πρέπει να είναι μέλος της δυτικής συμμαχίας, επισημαίνει η ισραηλινή διπλωματία
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Israel Katz επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Tayyip Erdogan, μετά από σχόλια του Τούρκου προέδρου, με τα οποία απέρριψε σε όλους τους τόνους τη στενότερη συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ισραήλ.
«Πρώτα από όλα, Erdogan, δεν αποφασίζεις τίποτα», τόνισε σχετικά ο Katz στο X, προσθέτοντας ότι μια χώρα που υποστηρίζει τη Hamas και τον «ιρανικό άξονα του κακού» δεν πρέπει να είναι μέλος της δυτικής συμμαχίας.
«Ντροπιάζετε την κληρονομιά του Ataturk!»


O Τούρκος πρόεδρος είχει δηλώσει νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον ότι «μέχρι να επιτευχθεί συνολική, βιώσιμη ειρήνη στην Παλαιστίνη, οι προσπάθειες συνεργασίας με το Ισραήλ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ δεν θα εγκριθούν από την Τουρκία».
Επισημάινεται ότι οι αποφάσεις στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκρίνονται ομόφωνα από όλα τα μέλη, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να μπλοκάρει τυχόν προσέγγιση με το Τελ Αβίβ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης