Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Politico: Πάγωσαν οι Ευρωπαίοι με την κατάρρευση του Biden - Ξεκίνησαν επαφές με τον Donald Trump

Αποκάλυψη Politico: Πάγωσαν οι Ευρωπαίοι με την κατάρρευση του Biden - Ξεκίνησαν επαφές με τον Donald Trump
«Πάγωσαν από τρόμο στη σκηνή της Συνόδου Κορυφής» οι διπλωμάτες της ΕΕ ακούγοντας τον Biden να αποκαλεί τον Zelensky... Putin
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «πάγωσαν από τη φρίκη τους» στη σκηνή της συνόδου του ΝΑΤΟ όταν, στην τελετή λήξης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αποκάλεσε τον Zelensky «Πρόεδρο της Ουκρανίας Vladimir Putin».
Σύμφωνα με το Politico, μετά από αυτό, πολλές χώρες της ΕΕ άρχισαν να αναζητούν επαφές με την ομάδα του πρώην πρόεδρου Donald Trump, θεωρώντας τη νίκη του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σχεδόν δεδομένη.

«Πάγωσαν από τρόμο στη σκηνή της Συνόδου Κορυφής»

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν παγώσει από τον τρόμο στη σκηνή, αν και προσπάθησαν να συνεχίσουν να χαμογελάσουν και να χειροκροτήσουν. Κανείς από αυτούς δεν τόλμησε να θίξει εν συνεχεία το περιστατικό στο επιτελείου του προέδρου», δήλωσε στην εφημερίδα διπλωματική πηγή από τις ΗΠΑ.
Η εφημερίδα σημείωσε ότι ένας από τους συμμετέχοντες στην τελετή έστειλε στους δημοσιογράφους του Politico ένα μήνυμα SMS με ένα άσεμνο σχόλιο για το τι συνέβη μετά το περιστατικό...

Ήδη αδειάζουν την ατζέντα τους για να συναντήσουν τον Donald Trump

Ένας άλλος Ευρωπαίος διπλωμάτης που παρευρέθη στην Ουάσιγκτον μετέφερε σε αποκαλυπτικό τόνι ότι πολλοί από τους συναδέλφους του «αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένοι με το επιτελείο του Trump, προκειμένου να οργανώνουν συναντήσεις, να αυτοπροσκαλούνται σε εκδηλώσεις στις οποίες παρευρίσκονται υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου και να τους προσκαλούν εαυτούς σε δείπνα».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι διπλωμάτες δεν αντιμετωπίζουν πλέον πιέσεις από τις ηγεσίες τους στην Ευρώπη, η οποία τους συμβούλευε προηγουμένως να μην επικοινωνούν με την ηγετική ομάδα του πρώην προέδρου.
Το Politico τονίζει ότι αυτή τη θέση συμμερίζονται όχι μόνο οι χώρες της ΕΕ, αλλά και η Μεγάλη Βρετανία, η οποία πιστεύει ότι οι ολοένα και συχνότερες δημόσιες γκάφες του Μπάιντεν εκμηδενίζουν τις πιθανότητες επιτυχίας της προεδρικής του εκστρατείας.
Οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι σήμερα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για μια νίκη Trump στις εκλογές από ό,τι ήταν την προηγούμενη φορά, δηλαδή το 2016.

politico_eu_biden.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης