Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία «μπλοκάρει» την ιατρική περίθαλψη τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα – Αντιπαράθεση με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις

Η Γερμανία «μπλοκάρει» την ιατρική περίθαλψη τραυματισμένων παιδιών από τη Γάζα – Αντιπαράθεση με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις
Λέγεται ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τα υπουργεία για να δουν εάν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα συνοδών
Σχετικά Άρθρα
Oι γερμανικές ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εμποδίζει την τόσο αναγκαία ιατρική βοήθεια για βαριά τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 38.000 ανθρώπους από τον περασμένο Οκτώβριο.
Περίπου 40 ιατρικές εγκαταστάσεις συμφώνησαν να περιθάλψουν παιδιά από τη Γάζα στη Γερμανία και να καλύψουν το κόστος, αλλά τα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών εμπόδισαν τις προσπάθειές τους επικαλούμενες υποτιθέμενες ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD την Παρασκευή.
Οργανώσεις βοήθειας όπως το Ίδρυμα Προσφύγων με έδρα την Κολωνία, μαζί με άλλες ΜΚΟ και τη Γερμανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, είχαν δεσμευτεί για ιατρική βοήθεια για αυτά τα παιδιά για μήνες.
Οργάνωσαν δωρεές για πτήσεις, αιτήσεις βίζας και πλήρη αποζημίωση νοσοκομειακών εξόδων.
Αλλά τελικά η εκστρατεία σταμάτησε προσωρινά επειδή τα υπουργεία δεν υποστήριξαν την είσοδο ενός συνοδού ενηλίκου ανά παιδί.
Οι γερμανικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα νοσοκομεία εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η εκστρατεία τους για τη θεραπεία παιδιών Παλαιστινίων δεν θα αποτύχει τελικά.
Λέγεται ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τα υπουργεία για να δουν εάν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα συνοδών σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Οι διαπραγματεύσεις με τις γερμανικές αρχές συνεχίζονται εδώ και αρκετούς μήνες και ο κατάλογος των παιδιών που πρόκειται να απελαθούν έχει αλλάξει επανειλημμένα.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι μερικά από τα τραυματισμένα παιδιά που περίμεναν να φτάσουν έχουν ήδη πεθάνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης