Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλή, ισχυρή επίθεση των Houthis στο δεξαμενόπλοιο Crysalis

Ερυθρά Θάλασσα: Διπλή, ισχυρή επίθεση των Houthis στο δεξαμενόπλοιο Crysalis
Διπλή επίθεση από τους αντάρτες της Υεμένης
Το ανταρτικό κίνημα των Ansar Allah, γνωστοί ευρύτερα ως Houthis της Υεμένης, πραγματοποίησε δύο επιθέσεις στο πλοίο Chrysalis πρώτα στην Ερυθρά Θάλασσα και μετέπειτα στο στενό του Bab el-Mandeb, δήλωσε ο Yahya Saree, στρατιωτικός εκπρόσωπος του κινήματος, στο τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah που πρόσκειται στη σιιτική οργάνωση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πλοίο που είχε παραβιάσει την απαγόρευση προσπέλασης στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης δέχτηκε επίθεση «με βαλλιστικούς πυραύλους και UAV […]πρώτα στην Ερυθρά Θάλασσα και μετέπειτα στο στενό του Bab el-Mandeb».
Μετά την κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας, οι Houthis με έδρα την Υεμένη προειδοποίησαν ότι θα πραγματοποιήσουν πλήγματα στο ισραηλινό έδαφος και θα απαγόρευαν σε πλοία που συνδέονται με το εβραϊκό κράτος να διασχίσουν την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι το τέλος της επιχείρησης στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ως εκ τούτου, από τα μέσα Νοεμβρίου 2023, η οργάνωση έχει επιτεθεί σε δεκάδες εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης