Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Το ΝΑΤΟ μπορεί να άρει τους περιορισμούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία

Ermak (Σύμβουλος Zelensky): Το ΝΑΤΟ μπορεί να άρει τους περιορισμούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία
Σύμφωνα με τον Andrei Ermak, δεν έγινε λόγος για πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον, ούτε καν στα παρασκήνια
Στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ δεν συζήτησε το πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα, μπορεί ακόμη και να άρει τους περιορισμούς στα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο Andrei Ermak, επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, του Προέδρου της Ουκρανίας.
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου.
Υπήρχαν τρία μεγάλα θέματα στην ημερήσια διάταξη: ενίσχυση του ρόλου του μπλοκ στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και επέκταση των εταιρικών σχέσεων με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Κίνας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε στη σύνοδο κορυφής ότι η συμμαχία δεν βλέπει επί του παρόντος μια «άμεση στρατιωτική απειλή» από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Υπάρχουν ακόμη περιορισμοί στους βομβαρδισμούς βαθιά στη Ρωσία.
Διαφορετικά κράτη μέλη της συμμαχίας έχουν διαφορετικές θέσεις, ιδίως όσον αφορά τα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος...
Η αίσθηση μου είναι ότι οι εταίροι είναι κοντά στο να συμφωνήσουν σε αυτό θέμα.
Νομίζω ότι θα λάβουν αυτήν την απόφαση», δήλωσε ο Andrei Ermak στο τηλεοπτικό κανάλι Rada.
Σύμφωνα με τον Andrei Ermak, δεν έγινε λόγος για πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσιγκτον, ούτε καν στα παρασκήνια.
Το Πεντάγωνο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για «βαθιά» πλήγματα κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση και εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.
Δυτικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς χτυπούν ήδη ρωσικό έδαφος στο Donbass, μια πιθανή αύξηση της απόστασης είναι καθαρή πρόκληση.
Μια εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Μόσχας από πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς.
Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους.
Η έκρηξη της κεφαλής κατακερματισμού του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 124 άτομα, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, τραυματίστηκαν.
Αργότερα, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Mikhail Razvozhaev ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από την ουκρανική επίθεση στην πόλη αυξήθηκε σε πέντε: τρία παιδιά και δύο ενήλικες.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η πόλη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ με κεφαλές διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης