Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Ο Putin δεν μπλοφάρει, θα χτυπήσει τα F-16 και σε αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας

Jacques Baude (Ελβετός Συνταγματάρχης): Ο Putin δεν μπλοφάρει, θα χτυπήσει τα F-16 και σε αεροδρόμια εκτός Ουκρανίας
Ο Jacques Baude εξήγησε ότι τα αεροσκάφη F-16 είναι πιο εύθραυστα από τα σοβιετικά μοντέλα, τα οποία μπορούν να απογειωθούν από οποιοδήποτε αεροδρόμιο, καθώς απαιτούν εξαιρετικά προετοιμασμένες τοποθεσίες
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin μιλάει σοβαρά ότι λέει ότι είναι πιθανές οι επιθέσεις σε αεροδρόμια όπου θα αναπτυχθούν F-16 για την Ουκρανία, δήλωσε ο Jacques Baude,  απόστρατος συνταγματάρχης του Γενικού Επιτελείου της Ελβετίας.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Putin τόνισε ότι εάν τα μαχητικά F-16 απογειωθούν από το έδαφος τρίτων χωρών, θα γίνουν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Putin, τα F-16 θα αντιμετωπίσουν την ίδια μοίρα με τον άλλο δυτικό εξοπλισμό που παραδόθηκε στο Κίεβο… η Ρωσία θα τα καταστρέψει.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι είναι πολύ σοβαροί και ο Putin δεν έχει συνηθίσει να μπλοφάρει, δεν είναι άνθρωπος που θα μπλοφάρει.
Δεν καταφεύγει σε στρατηγική ασάφεια, που είναι δυτική αντίληψη, όχι ρωσική, έτσι οι Ρώσοι ήταν πάντα πολύ ξεκάθαροι για το τι θα κάνουν σε περίπτωση αυτού ή του άλλου, και πάντα τηρούσαν τις υποσχέσεις τους.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα τώρα».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Jacques Baude, το κύριο πρόβλημα με τα μαχητικά αεροπλάνα για τις Oυκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τα μέρη όπου θα μπορούσαν να απογειωθούν και να προσγειωθούν.
Ο Jacques Baude εξήγησε ότι τα αεροσκάφη F-16 είναι πιο εύθραυστα από τα σοβιετικά μοντέλα, τα οποία μπορούν να απογειωθούν από οποιοδήποτε αεροδρόμιο, καθώς απαιτούν εξαιρετικά προετοιμασμένες τοποθεσίες.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα φτάσουν στο Κίεβο αυτό το καλοκαίρι.
Το 2023 η Ολλανδία και η Δανία συμφώνησαν να παρέχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις F-16.
Την ίδια περίοδο άρχισε η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Έτσι, ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kaisa Ollongren δήλωσε ότι τα πρώτα μαχητικά θα παραδοθούν το καλοκαίρι του 2024.
Και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας, Lars Lekke Rasmussen, διευκρίνισε τον Μάιο ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 για να επιτεθεί στη Ρωσία.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Aja Lyabib, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την παράδοση 30 τέτοιων αεροσκαφών στο καθεστώς του Κιέβου έως το 2028.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης