Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Ελλάδος: Δεν ευθυνόμαστε για τις επιθέσεις στη Σεβαστούπολη – Από τη Λάρισα απογειώνονται drones των ΗΠΑ

Υπουργείο Άμυνας Ελλάδος: Δεν ευθυνόμαστε για τις επιθέσεις στη Σεβαστούπολη – Από τη Λάρισα απογειώνονται drones των ΗΠΑ
Ο Κεφαλογιάννης δεν αρνήθηκε ότι αμερικανικά drones απογειώνονται από τη Λάρισα για να συντονίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία
Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στις πυραυλικές επιθέσεις ATACMS στη Σεβαστούπολη στις 23 Ιουνίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Στις 8 Ιουλίου, ο αξιωματούχος απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών του κοινοβουλίου.
Έτσι, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκη, Δημήτριος Νάτσιος, υπενθύμισε ότι στις 23 Ιουνίου η Σεβαστούπολη δέχθηκε επίθεση από πυραύλους ATACMS, αλλά ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασαν το περιστατικό.
«Η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια απολύτως βάρβαρη επίθεση μετά από πλήγμα αμάχων από βόμβες διασποράς.
Το Global Hawk συμμετείχε στην αποστολή για τον συντονισμό της επίθεσης και την παροχή πληροφοριών για τον στόχο», είπε ο Νάτσιος.
Ο Κεφαλογιάννης απάντησε λέγοντας ότι εκτός ελληνικής επικράτειας μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον πλήρη επιχειρησιακό και διοικητικό έλεγχο των αποστολών των αεροσκαφών τους, «είτε επανδρωμένα,  είτε μη επανδρωμένα».
Και μάλιστα, χωρίς καμία υποχρέωση ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς, και αυτό βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.
Επομένως, σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ούτε διαχείριση ούτε έλεγχο, άρα και καμία ενημέρωση», λέει ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο Κεφαλογιάννης δεν αρνήθηκε ότι αμερικανικά drones απογειώνονται από τη Λάρισα για να συντονίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις στην Κριμαία.
«Δηλαδή, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν αρνήθηκε επίσημα ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως βάση για επιθέσεις κατά της Ρωσίας».
Μια εσκεμμένη τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στις 12:15 ώρα Μόσχας από πέντε αμερικανικούς επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS εξοπλισμένους με κεφαλές διασποράς.
Κατά την απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τέσσερις πυραύλους.
Η έκρηξη της κεφαλής κατακερματισμού του πέμπτου αμερικανικού πυραύλου στον αέρα οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ αμάχων στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 124 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 27 παιδιά, τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης