Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αθώος ο Alec Baldwin: Απαλλάχτηκε από την κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ' αμελείας της Halyna Hutchis στην ταινία Rust

Αθώος ο Alec Baldwin: Απαλλάχτηκε από την κατηγορία ανθρωποκτονίας εξ' αμελείας της Halyna Hutchis στην ταινία Rust
Είναι η δεύτερη φορά που η υπόθεση εναντίον του ηθοποιού απορρίπτεται μετά τον πυροβολισμό του Οκτωβρίου του 2021 - Δεν θα δικαστεί ξανά
Αθώο ανακήρυξε το δικαστήριο τον Alec Baldwin!
Σε λυγμούς ξέσπασε ο διάσημος ηθοποιός και παραγωγός, όταν η δικαστής του Νέου Μεξικού απέσυρε την κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας εις βάρος του για τους θανατηφόρους πυροβολισμούς στα γυρίσματα της ταινίας Rust.
Η δικαστική διαδικασία έληξε τρεις ημέρες μετά τη δίκη του Baldwin στη Σάντα Φε, σε ένα δικαστήριο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου η Halyna Hutchins, μια κινηματογραφίστρια, πυροβολήθηκε με ένα περίστροφο που χρησιμοποιούσε ο κ. Baldwin στις πρόβες.

Είναι η δεύτερη φορά που η υπόθεση εναντίον του ηθοποιού απορρίπτεται μετά τον πυροβολισμό του Οκτωβρίου του 2021.
Δεν θα δικαστεί ξανά.
Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς έκρυψαν στοιχεία -μια παρτίδα σφαιρών- που θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον πυροβολισμό.
Κύριο σημείο της υπόθεσης ήταν το πώς αληθινά πυρομαχικά κατέληξαν στο πλατό και οι δικηγόροι του κ. Baldwin αμφισβήτησαν την έρευνα και επικαλέστηκαν λάθη που έκαναν οι αρχές κατά την εξέταση του σημείου.

Η πρότασή τους για να απορριφθεί η υπόθεση πυροδότησε μια αξιοσημείωτη σειρά γεγονότων, με τον έναν από τους δύο ειδικούς εισαγγελείς που ηγούνταν της υπόθεσης να παραιτείται και τη δικαστή Mary Marlow Sommer να απαλλάσσει τους ενόρκους για να ακούσει πολλούς μάρτυρες, ενώ συμφώνησε απορρίπτοντας την υπόθεση.
"Δεν υπάρχει τρόπος για το δικαστήριο να διορθώσει αυτό το λάθος", είπε.
Σημειώνεται πως ο ηθοποιός είχε δηλώσει αθώος και αν καταδικαζόταν θα αντιμετώπιζε έως και 18 μήνες φυλάκισης.
Οι σφαίρες, δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Baldwin, θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον θάνατο της κ. Hutchins, αλλά σχετίζονται με διαφορετική υπόθεση.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τα πυρομαχικά δεν συνδέονται με την υπόθεση και δεν ταιριάζουν με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σκηνικό του Rust.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης