Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης: Operationsplan Deutschland - Το σχέδιο της Γερμανίας για πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Εφιάλτης:  Operationsplan Deutschland -  Το σχέδιο της Γερμανίας για πόλεμο του  ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Το σχέδιο εξετάζει επίσης την πιθανότητα ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μέσω της Γερμανίας
Καθώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει να πυροδοτεί εντάσεις στην Ευρώπη επιτείνοντας στην ουκρανική σύγκρουση μέσω του εξοπλισμού του καθεστώτος του Κιέβου, η Γερμανία έχει εκπονήσει σχέδιο για έναν πιθανό πόλεμο στην περιοχή.
Με το όνομα Operationsplan Deutschland (Επιχειρησιακό Σχέδιο Γερμανία) ή OPLAN DEU για συντομία, το σχέδιο ασχολείται με ζητήματα που κυμαίνονται από την «εσωτερική ασφάλεια και την προστασία της αμυντικής υποδομής κρίσιμης σημασίας έως τον σχεδιασμό ανάπτυξης πολιτοφυλακής και την εθνική εδαφική άμυνα», δήλωσε ο Γερμανός ταξίαρχος Thomas Hambach στην εφημερίδα Abendzeitung Munchen.
Το σχέδιο εξετάζει επίσης την πιθανότητα ταχείας μετακίνησης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μέσω της Γερμανίας.
«Σε περίπτωση σοβαρής απειλής στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας, οι γερμανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις θα πρέπει να μετακινηθούν σε ολόκληρη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Hambach.
Το σχέδιο OPLAN DEU εκπονείται από στρατιωτικούς και πολιτικούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που συνδέονται με ομοσπονδιακά υπουργεία, τις τοπικές διοικήσεις των κρατιδίων και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Το ακριβές περιεχόμενο του σχεδίου είναι απόρρητο, αν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ήδη υπέθεσαν ότι το έγγραφο περιγράφει τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμοστούν εάν η Γερμανία βρεθεί σε πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης