Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνική κινητικότητα στο Κυπριακό, αισιοδοξία στη Λευκωσία

Ξαφνική κινητικότητα στο Κυπριακό, αισιοδοξία στη Λευκωσία
Θετικά αποτιμά το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία τις επαφές Μητσοτάκη-Guterres στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό
Αισιόδοξος για θετικές εξελίξεις σε σχέση με τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό εμφανίστηκε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα την συνάντησή του με τον Antonio Guterres, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι μετά από σχετική πληροφόρηση που έλαβε παραμένει αισιόδοξος «ότι θα έχουμε θετικά νέα σύντομα, πριν το τέλος του έτους».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το πιθανότερο είναι πως μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Guterres θα αφορά μια κοινή συνάντηση του Guterres με τους ηγέτες των κοινοτήτων της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και Ersin Tatar.

Συνεχίζει σιωπηρά η Olgin

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό ενδέχεται να λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Οι προθέσεις του Antonio Guterres πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, αφού πρώτα μελετήσει την έκθεση που του παρέδωσε στις 10 Ιουλίου η προσωπική του απεσταλμένη στην Κύπρο Maria Anjela Olgin.
Αισιόδοξα μηνύματα για κινητικότητα στο Κυπριακό το επόμενο διάστημα λαμβάνονται και από την στάση της ειδικής απεσταλμένης του Antonio Guterres για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία παρά την ολοκλήρωση της αποστολής της στην Κύπρο ζήτησε να έχει συναντήσεις στην Ουάσινγκτον με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.
Η συνάντηση με τον Γιώργο Γεραπετρίτη πραγματοποιήθηκε ήδη, ενώ η αποδοχή της πρόσκλησης της κ. Olgin και από τον Hakan Fidan φανερώνει την τουρκική συναίνεση σε μια άτυπη επέκταση της εντολής της προσωπικής απεσταλμένης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης