Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα

Erdogan: Ο πόλεμος Ουκρανίας - Ρωσίας δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα
«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται επί σχεδόν δυόμισι χρόνια και ισχυρή βούληση να τερματιστεί στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι η δημοκρατία «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να σταματήσει τη σύγκρουση, η οποία «δεν οφελεί κανέναν εκτός από τους εμπόρους του πολέμου».
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, δεν αναμένει να τελειώσει σύντομα η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης αξιωματικών του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά καταβάλλει προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία.
«Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται επί σχεδόν δυόμισι χρόνια και ισχυρή βούληση να τερματιστεί στο εγγύς μέλλον δεν υπάρχει», είπε ο Erdogan.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου, στην οποία συμμετείχε, ο Erdogan δήλωσε την ανάγκη να επιλυθεί η ουκρανική σύγκρουση μέσω διπλωματίας και επίσης πρότεινε ξανά την Τουρκία ως πλατφόρμα για διαπραγματεύσεις παρόμοιες με αυτές της Κωνσταντινούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης