Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος από Κίνα: Ανεύθυνες και προκλητικές οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ - Δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του για την Ουκρανία

Κόλαφος από Κίνα: Ανεύθυνες και προκλητικές οι δηλώσεις του ΝΑΤΟ - Δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του  για την Ουκρανία
H Κίνα εξέφρασε την Πέμπτη (11/7) έντονη αντίθεση για την ανακοίνωση το ΝΑΤΟ, που εξέδωσε απευθείας προειδοποίηση προς την Κίνα για πρώτη φορά σχετικά με τη φερόμενη υποστήριξη στη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας
Η Κίνα καταδικάζει σθεναρά τα εξαιρετικά ανεύθυνα και προκλητικά σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg που χαρακτηρίστηκαν από την ψυχοπολεμική νοοτροπία, τη μετατόπιση ευθυνών και αποφυγή ευθύνης για το ζήτημα της Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή (12/7) ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Lin Jian.
Ο Stoltenberg επανέλαβε στην τελική συνέντευξη της συνόδου του ΝΑΤΟ ότι το ΝΑΤΟ ορίζει την Κίνα ως «αποφασιστικό παράγοντα» της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας και ισχυρίστηκε ότι η Κίνα έχει υιοθετήσει πιο επιθετικές ενέργειες στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ και στο Νότο.
Η Θάλασσα της Κίνας, η Ταϊβάν και οι γειτονικές χώρες, και διεξάγει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με αδιαφανή τρόπο.
Ο Lin σημείωσε ότι τα σχόλια του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας ήταν γεμάτα με ιδεολογική προκατάληψη, αντιστρέφουν το σωστό και το λάθος, είναι κακόβουλα απέναντι στο πολιτικό σύστημα της Κίνας, παρεμβαίνοντας ανοιχτά στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και διαστρεβλώνουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της.
Οι δηλώσεις του Stoltenberg μετατοπίζουν επίσης την ευθύνη και αποσείουν την ευθύνη για το ζήτημα της Ουκρανίας, παραπλανώντας τη διεθνή κοινότητα για την κανονική στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας και τις σχέσεις της με τρίτες χώρες.
Η Κίνα εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και σθεναρή αντίθεση σε αυτό, είπε ο Lin.
Ο Lin ανέφερε είπε ότι ο Stoltenberg έχει αγνοήσει επανειλημμένα τα γεγονότα και τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της Κίνας, χρησιμοποιώντας διάφορες δηλώσεις για να σπιλώσει και να επιτεθείσε αυτήν, προωθώντας το αφήγημα της «κινεζικής απειλής» και υποκινώντας την αντικινεζική υστερία.
Οι προθέσεις του να συνεργαστεί με ορισμένες δυνάμεις για την καταστολή και τον περιορισμό της Κίνας έχουν αποκαλυφθεί πλήρως στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.
Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις δεν μπορούν παρά να διεγείρουν την εγρήγορση του κόσμου και να αποδείξουν πλήρως ότι το ΝΑΤΟ, ως απομεινάρι του Ψυχρού Πολέμου και προϊόν αντιπαράθεσης μπλοκ, δημιουργεί μόνο κινδύνους και προκλήσεις για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, επισήμανε ο Lin.
Συμπλήρωσε ότι ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί, που πλησιάζουν στο τέλος της πολιτικής τους σταδιοδρομίας, δεν πρέπει να επιχειρήσουν να αφήσουν μια κληρονομιά με το να φουντώνουν τις θερμές αντιπαραθέσεις , να προκαλούν προβλήματα και να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους.
Οι ηγέτες των 32 μελών του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν τριήμερη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.
Και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ηγέτες της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής ως παρατηρητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης