Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αδύναμη και άβουλη Σουηδία κουκουλώνει την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία: Η αδύναμη και άβουλη Σουηδία κουκουλώνει την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson δήλωσε ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τους αυτουργούς για την υπόθεση της επίθεσης στο Nord Stream
Ο λόγος που η Σουηδία ολοκλήρωσε την έρευνά της για την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream είναι ότι η Στοκχόλμη δεν έχει «ούτε την ισχύ ούτε τη βούληση» να εναντιωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έγιναν ο κύριος ωφελούμενος από αυτό που συνέβη, επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο TASS το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024.
«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στην ειδική οικονομική ζώνη της Σουηδίας και ο λόγος για μια τέτοια νομική αναποτελεσματικότητα (ως προς την αποκάλυψη του εγκληματος) είναι ότι ο κύριος ωφελούμενος της τρομοκρατικής επίθεσης είναι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Η Στοκχόλμη δεν έχει ούτε την ισχύ ούτε τη βούληση να εναντιωθεί στην ηγεμονία των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα, μιλάμε για μια διεθνή συνωμοσία για απόκρυψη ενός σοβαρού εγκλήματος - μια τρομοκρατική επίθεση -  και η Στοκχόλμη έχει αντίστοιχο ρόλο σε αυτή και φέρει αμοιβαία ευθύνη, σημείωσε ο διπλωμάτης.
Νωρίτερα, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson δήλωσε ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας δεν μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τους αυτουργούς για την υπόθεση της επίθεσης στο Nord Stream.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σημαίνει ότι από τη σκοπιά των σουηδικών αρχών «το θέμα έχει κλείσει».
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε «άνευ προηγουμένου καταστροφή» που σημειώθηκε την προηγούμενη ημέρα «σε τρεις σειρές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2, οι Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις στις 26 Σεπτεμβρίου γιεγονός που κίνησε τη διαδικασία για την απαγγελία κατηγορίας για τρομοκρατική ενέργεια μετά από ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου.
Στις 6 Ιουλίου, η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη στοιχεία από Γερμανούς ερευνητές , ανέφερε ότι η επίθεση εναντίον των αγωγών Nord Stream και Nord Stream 2 είχε προγραμματιστεί το από 2014 πριν από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, τα αντίστοιχα σχέδια θα μπορούσαν να είχαν καταρτιστεί εκείνη την εποχή από μια συγκεκριμένη «ουκρανική ομάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης