Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: H Ουκρανία απέσυρε στρατεύματα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία

Lukashenko: H Ουκρανία απέσυρε στρατεύματα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η συσσώρευση ουκρανικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία έφτασε ξαφνικά στο τέλος της καθώς το Κίεβο επέλεξε να αποσύρει τις δυνάμεις του, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Aleksander Lukashenko.
Η απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων πραγματοποιήθηκε μετά από «συγκεκριμένες εργασίες» που πραγματοποίησε η Λευκορωσία, είπε ο Lukashenko, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το Κίεβο απέσυρε τις δυνάμεις του - συμπεριλαμβανομένων των «πρόσθετων στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως στη συνοριακή περιοχή - από τη μεθοριακή ζώνη Λευκορωσίας-Ουκρανίας .
«Δεν έχουμε καμία επιπλοκή με τους Ουκρανούς τώρα και ελπίζω να μην έχουμε καμία στο μέλλον», πρόσθεσε ο Λευκορώσος πρόεδρος.
Ο Lukashenko ανέφερε επίσης ότι διέταξε τον στρατό του να ανταποδώσει και να μειώσει την παρουσία στρατευμάτων στη συνοριακή περιοχή, η οποία αυξήθηκε ως απάντηση στη συσσώρευση ουκρανικών στρατευμάτων.
Νωρίτερα, η Λευκορωσία αναγκάστηκε να αναπτύξει πρόσθετες μονάδες αεράμυνας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ως απάντηση στην απότομη άνοδο της ουκρανικής δραστηριότητας drone στην περιοχή.
Η επακόλουθη συσσώρευση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα οδήγησε επίσης τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού, με την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων Iskander.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης