Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάζα: Στους 90 οι νεκροί από την επίθεση στη Khan Yunis

Γάζα: Στους 90 οι νεκροί από την επίθεση στη Khan Yunis
Η Hamas καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή»
Το υπουργείο Υγείας της Hamas ανακοίνωσε απόψε ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Al Mawasi, στη Khan Yunis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή» (σ.σ. του Ισραήλ) σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 90 και οι τραυματίες 300.
«Τα μισά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε η Hamas.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, στόχος των επιθέσεων των IDF ήταν ο Mohammed Daif, αρχηγός των Ταξιαρχιών Κασάμ.
Οι επιθέσεις έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά την αναφορά για συμφωνημένο «πλαίσιο» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σε ό,τι αφορά κατάπαυση του πυρός στο οποίο αναφέρεται ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο X.
Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν στρατιωτικό αρχηγό της Hamas σε μία επιδρομή στην Khan Yunis στη Γάζα.
Από τον βομβαρδισμό αυτό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Όπως μετέδωσε το ίδιο ραδιόφωνο, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Hamas Mohammed Daif σκοτώθηκε.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.
Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Hamas χαρακτήρισε ως “ανοησία” την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.
“Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή”, δήλωσε στο Reuters ο Abu Zuhri, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Hamas σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Hamas.
“Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα”, ανακοίνωσε η Hamas.
Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

Καταστροφή

Στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακα, ο Muhammad Ali al Rai και οι τρεις κόρες του, ηλικίας πέντε ως εννέα ετών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον του σπιτιού τους, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
Πιο βόρεια, αυτόπτες μάρτυρες είδαν χθες Παρασκευή Ισραηλινούς στρατιώτες να απομακρύνονται από κάποιες συνοικίες της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, στις συνοικίες Tal al Hawa και al Sinaia εντοπίστηκαν περίπου 60 πτώματα Παλαιστινίων.
Την Πέμπτη άλλα περίπου 60 πτώματα είχαν βρεθεί σε άλλη συνοικία, τη Sujaya, μετά την απόσυρση του ισραηλινού στρατού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι σκότωσε «περισσότερους από 150 τρομοκράτες» σε δύο εβδομάδες επιχειρήσεων.
Ανταποκριτής του AFP δήλωσε σήμερα ότι άκουσε πυρά του πυροβολικού στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και στο κεντρικό (στη συνοικία αλ Ρίμαλ), όπως και πυρά από drones στην Tal al Hawa.
«Οι στρατιώτες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην πόλη της Γάζας. Σε συνεργασία με την πολεμική αεροπορία οι στρατιώτες εξουδετέρωσαν πολλούς τρομοκράτες την προηγούμενη ημέρα», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
Στη Rafah, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, «καταστράφηκαν πολλές είσοδοι τούνελ» και «εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες της Hamas», ενώ η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε αποθήκη όπου βρίσκονταν τα αλεξίπτωτα πλαγιάς που χρησιμοποιήθηκαν από την παλαιστινιακή οργάνωση στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης