Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η Γαλλία θα βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία

Macron: Η  Γαλλία θα βοηθήσει στρατιωτικά την Ουκρανία χωρίς να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία
Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης τον σημαντικό ρόλο του γαλλικού στρατού στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών
Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron, κατεβάζοντας τους τόνους από τη φιλοπόλεμη διαθεσή του μετά το αποτέλεσμα και των βουλευτικώ εκλογών, σε μια ομιλία του στο γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό πριν από την Εθνική Επέτειο κατάληψης της Βαστίλλης στις 14 Ιουλίου, επισήμανε ότι η γαλλική δημοκρατία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να μπει σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία.
Την ανακοίνωση μετέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Μεγάρου των Ηλυσίων, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία (…) και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς να επιδιώκουμε κλιμάκωση και χωρίς να μπούμε σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία, γιατί δεν ήμασταν ποτέ σε αυτήν...», επισήμανε ο αρχηγός του κράτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, «διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρώπης».
Ο γαλλικός στρατός γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ισορροπία δυνάμεων, επομένως πρέπει να κατανοήσει κανείς την «αποφασιστικότητα [της γαλλικής ηγεσίας] να μην επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο», συνέχισε ο Macron.
Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε σημαντικό τον ρόλο του γαλλικού στρατού στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών.
«Θα συνεχίσουμε πράγματι να εξοπλίζουμε τους Ουκρανούς ώστε να μπορούν να αμυνθούν για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε.
«Χάρη σε δύο νόμους για το ανασχεδιασμό των αμυντικων στρατηγικών, διπλασιάσαμε τον αμυντικό προϋπολογισμό [για την περίοδο] μέχρι το 2030.
Οι ραγδαίες εξελίξεις και οι αυξανόμενες απειλές σημαίνουν ότι απαιτούνται νέες προσαρμογές.
Γι' αυτό σας ζητώ να αναλύσουμε τις συνέπειες του πολέμου όπως είναι θα είναι αύριο, και όχι όπως τον φανταζόμασταν χθες, και να προετοιμάσουμε μια προσαρμογή στον στρατιωτικό σχεδιασμό για το 2025», είπε ο πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης