Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να μπει σε πόλεμο με τη Ρωσία

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να μπει σε πόλεμο με τη Ρωσία
«Θα συνεχίσουμε πράγματι να εξοπλίζουμε τους Ουκρανούς ώστε να μπορούν να αμυνθούν για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε o Macron
Στην ομιλία του προς το γαλλικό στρατιωτικό προσωπικό πριν από την Εθνική Εορτή (14 Ιουλίου) ο πρόεδρος Macron είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία χωρίς να μπει σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς να επιδιώκουμε κλιμάκωση και χωρίς να μπούμε σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία, γιατί δεν ήμασταν ποτέ σε φάση πολέμου», είπε ο Macron που προφανώς αναδιπλώνεται μετά τις πολιτικές ήττες που υπέστη.
Σύμφωνα με τον Macron, «διακυβεύεται η ασφάλεια στην Ευρώπη».
Ο γαλλικός στρατός γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η ισορροπία δυνάμεων, επομένως πρέπει να κατανοήσει κανείς την «αποφασιστικότητα της γαλλικής ηγεσίας να μην επιτρέψει στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο», συνέχισε ο Macron.
Υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του γαλλικού στρατού στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και αξιωματικών.
«Θα συνεχίσουμε πράγματι να εξοπλίζουμε τους Ουκρανούς ώστε να μπορούν να αμυνθούν για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε o Macron.
«Χάρη σε δύο νόμους για τον αμυντικό σχεδιασμό, διπλασιάσαμε τον αμυντικό προϋπολογισμό για την περίοδο έως το 2030.
Ο επιταχυνόμενος ρυθμός των γεγονότων και οι αυξανόμενες απειλές σημαίνουν ότι απαιτούνται νέες προσαρμογές.
Γι' αυτό σας ζητώ να συνεχίστε να αναλύετε τις συνέπειες του πολέμου όπως θα είναι αύριο, και όχι όπως τον φανταζόμασταν χθες, και προετοιμάστε μια προσαρμογή στον στρατιωτικό σχεδιασμό για το 2025», είπε ο Macron.

Έως και 100 Γάλλοι της Λεγεώνας των Ξένων πολεμούν με τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή Kharkiv

Περίπου 100 Γάλλοι στρατιώτες πολεμούν για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Kharkiv, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας.
«Μέχρι και 100 Γάλλοι μπορεί να πολεμούν εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι οι Γάλλοι είναι τοποθετημένοι σε όλη την περιοχή.
Ο αξιωματούχος είπε ότι θα μπορούσαν να είναι μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης