Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ρωσία μπορεί να κερδίσει το ΝΑΤΟ, είναι ανώτερη στα συστήματα αεράμυνας

Business Insider: Η Ρωσία μπορεί να κερδίσει το ΝΑΤΟ, είναι ανώτερη στα συστήματα αεράμυνας
«Η Ρωσία είναι ένας εντελώς διαφορετικός αντίπαλος, έχει το έδαφος και τους πόρους για να οικοδομήσει και να αναπτύξει μεγάλης κλίμακας και εξελιγμένη αεράμυνα, η οποία θα είναι δύσκολο να καταστραφεί», σύμφωνα με το  Business Insider
Σε περίπτωση πολέμου, η Ρωσία θα στερήσει από το ΝΑΤΟ την αεροπορική υπεροχή με τη βοήθεια ισχυρής αεράμυνας, γράφει το Business Insider.
«Η Ρωσία είναι ικανή να αμφισβητήσει την ιστορική κυριαρχία του ΝΑΤΟ στον αέρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιθανότατα θα δυσκολευτούν να επιτύχουν την κυριαρχία στους ουρανούς, ακόμη και με ολόκληρες μοίρες μαχητικών πέμπτης γενιάς», αναφέρει το αμερικανικό Business Insider.
Όπως τονίζει, οι αεροπορικές δυνάμεις των δυτικών χωρών δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοιο επίπεδο αεράμυνας όπως αυτή της Ρωσίας.
Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έδειξε ότι είναι ικανός να σχηματίσει εξαιρετικά περίπλοκες περιοχές αεράμυνας με ισχυρά ραντάρ, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και πυραυλικά συστήματα, τονίζει το Business Insider.
«Η Ρωσία είναι ένας εντελώς διαφορετικός αντίπαλος, έχει το έδαφος και τους πόρους για να οικοδομήσει και να αναπτύξει μεγάλης κλίμακας και εξελιγμένη αεράμυνα, η οποία θα είναι δύσκολο να καταστραφεί», κατέληξε Business Insider.
Νωρίτερα, ο διοικητής των δυνάμεων αεράμυνας, αναπληρωτής αρχιστράτηγος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων , Αντιστράτηγος Semenov, δήλωσε ότι τα στρατεύματα αεράμυνας προσαρμόζονται άμεσα για να αντιμετωπίσουν πυραυλικές επιθέσεις από δυτικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης