Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετακίνητος ο Netanyahu: Αν δεν εξαλειφθεί η Hamas, το Ισραήλ δεν τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα

Αμετακίνητος ο Netanyahu: Αν δεν εξαλειφθεί η Hamas, το Ισραήλ δεν τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα
«Η νίκη θα επιτευχθεί όταν εξαλείψουμε τον στρατό και την ικανότητα διακυβέρνησης της Hamas, απελευθερώνοντας τους ομήρους μας, απομακρύνοντας την απειλή της Γάζας από το Ισραήλ και επιστρέψουμε τους κατοίκους μας του νότου και του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu επανέλαβε ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα τελειώσει μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως όλες οι ένοπλες μονάδες της Hamas.
"Πολλοί από εσάς ρωτάτε πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.
Η απάντησή μου είναι σαφής και κατηγορηματική - θα τελειώσει μόνο όταν επιτύχουμε όλους τους στόχους μας, και όχι μια στιγμή νωρίτερα.
Η νίκη δεν είναι μια κενή λέξη.
Η νίκη θα επιτευχθεί όταν εξαλείψουμε ο στρατός και η ικανότητα διακυβέρνησης της Hamas, η απελευθέρωση των ομήρων μας, η απομάκρυνση της απειλής της Γάζας από το Ισραήλ και η επιστροφή των κατοίκων του νότου και του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Αυτή είναι μια νίκη που θα αποκαταστήσει την αποτρεπτική στάση του Ισραήλ και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλους οι εχθροί μας ότι το κόστος που θα μας βλάψουν θα είναι απαράδεκτο για αυτούς», είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
Η ομιλία του Netanyahu αφορούσε την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την εξάλειψη του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas, Mohammed Deif.
Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι αυτός ήταν ο σκοπός της απεργίας στον κλάδο και αναγνώρισε την έλλειψη επιβεβαίωσης της εξάλειψης του Deif.
Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί σημείο καμπής στη στρατιωτική εκστρατεία στον θύλακα και χρησιμεύει ως σήμα προς το Ιράν και «όλους τους δορυφόρους του» στην περιοχή.

Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού έρχεται λίγες ώρες μετά την νέα σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας

Το υπουργείο Υγείας της Hamas ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 13/7 ότι 90 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Al Mawasi, στη Khan Yunis στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο καταγγέλλει την «αποτρόπαιη σφαγή εκ μέρους του κατακτητή» (σ.σ. του Ισραήλ) σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 90 και οι τραυματίες 300.
«Τα μισά από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε η Hamas.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, στόχος των επιθέσεων των IDF ήταν ο Mohammed Daif, αρχηγός των Ταξιαρχιών Κασάμ.
Οι επιθέσεις έγιναν λίγες μόνο ώρες μετά την αναφορά για συμφωνημένο «πλαίσιο» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς σε ό,τι αφορά κατάπαυση του πυρός στο οποίο αναφέρεται ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στο X.
Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν στρατιωτικό αρχηγό της Hamas σε μία επιδρομή στην Khan Yunis στη Γάζα.

Από τον βομβαρδισμό αυτό, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.


Όπως μετέδωσε το ίδιο ραδιόφωνο, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Hamas Mohammed Daif σκοτώθηκε.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.
Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Hamas χαρακτήρισε ως “ανοησία” την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.
“Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή”, δήλωσε στο Reuters ο Abu Zuhri, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της Hamas σε έναν σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Γάζα είναι “ψευδής”, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Hamas.
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης