Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολυμπιακοί αγώνες της βρωμιάς και διαφθοράς στην Γαλλία – Τρίαθλο στα λύματα και τα εξαφανισμένα 1,5 δισ για τον Σηκουάνα

Ολυμπιακοί αγώνες της βρωμιάς και διαφθοράς στην Γαλλία – Τρίαθλο στα λύματα και τα εξαφανισμένα 1,5 δισ για τον Σηκουάνα
Δαπάνησαν 1,5 δισεκ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα - Ο ποταμός είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσει ο «καθαρισμός» και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα
Προσεχώς θα διεξαχθούν στην Γαλλία οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου με την τελετή έναρξης…
Ωστόσο πίσω από αυτό το αδιαμφισβήτητο αθλητικό – και παγκόσμιο γεγονός… κρύβεται πολύ βρωμιά και ακόμη περισσότερη διαφθορά.
Δεν είναι μόνο οι Ουκρανοί και οι έλληνες διεφθαρμένοι αλλά όπως αποδεικνύεται και οι Γάλλοι…

Λίγα γεγονότα…

Η επικεφαλής του αθλητισμού στην Γαλλική κυβέρνηση, Amelie Oudea-Castera, βούτηξε στον Σηκουάνα με στολή κατάδυσης… προσέξτε όχι με μαγιό αλλά στολή κατάδυσης.
Το θέμα της διοργάνωσης είναι να αποδείξει, καταρχάς, στη ΔΟΕ ότι η κύρια υδάτινη αρτηρία της γαλλικής πρωτεύουσας είναι καθαρή…
Δαπάνησαν 1,5 δισεκ. ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα.
Ο ποταμός είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν ξεκινήσει ο «καθαρισμός» και κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα.
Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, το Associated Press ειρωνεύτηκε ότι «ως τελευταία λύση, οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν το τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) με δίαθλο (τρέξιμο, ποδήλατο και ξανά τρέξιμο).

Είναι σαρκαστικό, αφού το Associated Press είναι αμερικανικό μέσο ενημέρωσης, και από την Αμερική ο Macron κατάφερε να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
Το Παρίσι είναι μια ακραία βρώμικη πόλη όπου τα σκουπίδια και τα ποντίκια έχουν την τιμητική τους…
Είναι εντυπωσιακό αλλά η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ συνέστησε στους πολίτες της να περπατούν στο Παρίσι (και σε άλλες μεγάλες πόλεις) όχι μόνοι, αλλά αποκλειστικά σε ομάδες των πέντε ατόμων (πρωτοφανές)

Το State Department πιστεύει ότι δεν είναι επίσης «ασφαλές να μεταφέρει κανείς μεγάλα ποσά σε μετρητά ή να φοράει ακριβά ρολόγια και κοσμήματα».
Και αν είναι δυνατόν, να μιλούν χαμηλόφωνα, χωρίς να τσακωθούν με τους Γάλλους.

Η Γαλλία της κλοπής…

Οι έκτακτες βουλευτικές εκλογές πραγματικά νοθεύτηκαν… από τους ίδιους τους Γάλλους (η Εθνική Συσπείρωση της Le Pen, η οποία ήρθε στην τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των εδρών, πήρε τις περισσότερες ψήφους, περίπου 11 εκατομμύρια, ενώ τα άλλα κόμματα πήραν σημαντικά λιγότερες ψήφους.
Ναι είναι αλήθεια η Le Pen ήρθε πρώτη σε ψήφους και τρίτη σε έδρες.... μόνο στην Γαλλία αυτό...)…
Γενικά σήμερα στην Γαλλία επικρατεί παράλυση της κρατικής εξουσίας, ακραίο χάος στα οικονομικά, η Γαλλία είναι άρρωστη… και ο Macron θα μιλήσει για τις αξίες της δημοκρατίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στα 235 χρόνια από την καταιγίδα της Βαστίλης, η Γαλλία γνώρισε διαφορετικές εποχές.
Εποχές ένδοξες, εποχές παρακμής, εποχές που η τιμή ήταν πολύτιμη και όταν την ποδοπατούσαν.
Η Γαλλία κατάφερε να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, αποδεικνύοντας ότι ήταν μεγάλη δύναμη.
Η Γαλλία, παρεμπιπτόντως, ήταν η μόνη που δεν υπέκυψε στην πειθώ των Αμερικανών και δεν πήγε μαζί τους στον πόλεμο του Ιράκ
Παλαιά η Γαλλία είχε ηγέτες… σήμερα η Γαλλία κυβερνάται από καρικατούρες που υποκλίνονται στις ΗΠΑ… που όλως τυχαίως βρίσκεται πίσω από όλες τις παρατηρήσεις και τις αποφάσεις της γαλλικής κυβέρνησης.
Η πάλαι ποτέ ανεξάρτητη χώρα, η οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας από το βρετανικό στέμμα, δεν παρατήρησε η ίδια πώς έγινε ίσως ο κύριος Ευρωπαίος υποτελής των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι αξιοσημείωτο πώς ο Macron σερνόταν σαν φίδι για να ευχαριστήσει το αφεντικό του τον Biden.
Ναι, ο Biden έχει άνοια, γνωστικά προβλήματα, και ναι, δυσκολίες στην αντίληψη της πραγματικότητας.
Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ή εμπόδιο για το σημερινό Παρίσι. Για την Γαλλική ηγεσία η άνοια δεν είναι σωματική, αλλά πολιτική, οπότε βρέθηκε πολύ γρήγορα μια κοινή γλώσσα.
Λοιπόν, το μπάνιο της υπουργού με στολή κατάδυσης για να προστατεύσει το δέρμα της από τη φθορά των περιττωμάτων την παραμονή της κύριας εθνικής εορτής έγινε απροσδόκητα το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της Γαλλίας στις Ηνωμένες Πολιτείες…
Κατάντια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης